Як вибрати автомобільний глушник : поради

Автомобільним глушником називають або всю вихлопну систему в цілому, або тільки задню її частину. Ця стаття присвячена саме задній деталі вихлопної системи. Звичайно, є автомобілі, де основний глушник знаходиться в центрі випускного тракту, але ці випадки ми обговоримо окремо.

Глушник – частина випускної системи автомобіля що поглинає автомобільні шуми. Чим якісніша ця деталь, тим нижий рівень шуму. Відразу виникає питання, який глушник якісний, а який ні? Хочете дізнатися відповідь – читайте далі,адже спільно з експертами заводу Віроока як вибрати якісний глушник та на що звернути увагу впершу чергу.

У чому відмінність глушників для автомобіля
На ринку автозапчастин представлені десятки видів глушників. Європейські, Українські, Китайські, Турецькі – як споживачу вибрати автомобільний глушник високої якості. Одні дорожчі, інші дешевші. Одні пофарбовані, інші ні. Марка одних відома всім, а назва інших ні. Про що не говорить? Ми не збираємося рекламувати певний бренд, ми просто допоможемо вам зробити правильний вибір.

Головний критерій якості випускної системи – це метал, з якого вона виготовлена.

Автомобільні глушники виробляються з наступних матеріалів:

  • звичайна сталь;
  • нержавіюча сталь;
  • алюмінізована сталь.

Велика частина глушників для іномарок зроблена з алюмінізованої сталі. Цей матеріал більш стійкий до корозії, ніж звичайна сталь, хоча вартість алюмінізованого глушника не набагато вище сталевого. Саме з цієї причини Європа повністю припинила випуск звичайних сталевих глушників.

Деталі зі звичайної стали служать не більше року, тоді як якісні алюмінізовані глушники можуть експлуатуватися від 4 до 6 років. Зауважте саме «якісні». На жаль, є і не якісні. Термін їх служби не перевищує одного року.

Проблема в тому, що оцінити якість алюмінізованого глушника на око не можливо. А ось від глушника з «чорної» стали можна відрізнити без проблем. Деталі з чорної сталі зазвичай забарвлюють сріблястою фарбою, а незабарвлені мають чорний колір. Фарбують глушники лише для того, щоб вони не заіржавіли до продажу. На цьому корисні властивості фарбування закінчуються.

Глушник з алюмінізованої сталі має рівний білий відтінок, як у алюмінію. Існують ще глушники зі сплаву цинку і алюмінію. Їх колір схожий зі звичайною оцинковкою, якої криють дахи.

Деталі вихлопної системи з нержавіючої сталі в вільному продажу зустрічаються рідко. Як правило, це оригінальні запчастини відомих виробників. Пов’язано це з тим, що ціна нержавійки істотно вище, і автолюбителі не хочуть платити цю різницю в грошах. Деякі автовласники не планують їздити на своєму авто більше 2-3 років, інші віддадуть перевагу заміні глушника через ті ж 3 роки. Саме з цих причин глушники з нержавійки не випускається у великих кількостях.

Ще одним важливим аспектом якості глушника є його внутрішня начинка. Це тільки на вигляд глушники різних виробників зовні схожі. Поглинання звуку вихлопу залежить від декількох факторів:

  • наявність двошарового корпусу;
  • якість внутрішніх перфорованих труб;
  • обсягу внутрішньої порожнини глушника;
  • термостійкість звукопоглинаючої набивки і її стійкість до видування.

Вартість глушника прямо пропорційна його об’єму. Один з варіантів зниження ціни – спрощення конструкції. Багато недобросовісних виробники вибирають цей шлях, що негативно позначається на здібностях глушника переробляти потік вихлопних газів. Зменшення обсягу банки і спрощення внутрішнього устрою, призводить до більш голосного звуку вихлопу. А використання низькоякісного акустичного наповнювача, веде до швидкої втрати його звукопоглинальних властивостей. Як наслідок, з’являється ефект «барабана»

Купити автомобільний глушник високої якості непросто, але все ж кілька порад у нас є

Правило перше. Не слід купувати деталь в сумнівних місцях. Краще купити автоглушник там, де можлива його установка на автомобіль. В цьому випадку ви не ризикуєте придбати запчастину, яка буде працювати голосніше, ніж належить. Отже, ви зможете здати або обміняти деталь на якісну.

Правило друге. Дізнайтесь, якою фірмою була зроблена дана деталь. Для цього необхідно попросити у продавця сертифікат, в якому є ця інформація. Необхідно врахувати той факт, що у відомого виробника є заводи в Китаї і Туреччині. Якість глушників, вироблених в цих країнах, залишають бажати кращого. Але купуючи продукцію невідомих компаній, шанс отримати шматок заліза ще вище.

Якість глушника можна оцінити за такими ознаками:

  • зовнішній вигляд – глушник за розміром і формою повинен бути схожий на оригінал;
  • вага – чим важче глушник, тим краще;
  • якість збірки – на зварних швах не повинно бути складок;
  • наявність штампу виробника – на деталі повинна бути не приклеєна бирка, а видавлений пресом логотип.

Не варто купувати глушник: пофарбований сріблянкою, деформований та має відколи. Ну і, звичайно, не варто купувати дешевий глушник. Як правило, такі деталі взагалі не придатні для експлуатації.