Електричні велосипеди: переваги і недоліки

Скутери, скейтборди і велосипеди – у кожного з цих видів транспорту є свій електричний варіант. Замість того, щоб тиснути на газ і крутити педалі, можна легко їздити без зусиль .Чи варто купувати таке обладнання?

Мода на електро-велосипеди стає все більш глобальнішою. Це пов’язано із зручністю використання цих транспортних засобів і збільшенням їх доступності. Що говорить в їх користь і що може відлякати? Весь асортимент електровелосипедів ви знайдете за посиланням https://torg-optom.com.ua/velosipedy/ehlektrovelosipedy/ Ми ж розглянемо деякі переваги і недоліки електричних велосипедів.

Переваги електричного велосипеда
Основна перевага електричних велосипедів в порівнянні з традиційними двоколісними велосипедами – це, звичайно, зусилля докладені велосипедистом. Завдяки додатковому приводу можна економити свою енергію, що в свою чергу дозволяє долати набагато більші відстані. Довгі відстані також будуть легко пройдені.

Такі велосипеди ефективні в містах, де є відповідні шляхи, завдяки яким можна уникнути пробок. При виборі електричного велосипеда не потрібно турбуватися про втому.

Електричні велосипеди часто порівнюють з самокатами або іншими двоколісними засобами пересування, оснащеними мотором. Перевага велосипедів – це, звичайно, вартість володіння. Вам не потрібно заправляти їх, а зарядка акумулятора не вимагає яких-небудь спеціальних установок – просто звичайна електрична розетка. В епоху боротьби зі смогом відмова від двигуна внутрішнього згоряння йде на користь екології. В електричних велосипедах також багато додаткових функцій. Він може підключатися до смартфону, завдяки якому, можна дізнатися яку відстань ми проїхали і скільки калорій спалили.

Які недоліки електричного велосипеда?
Основним критерієм, який утримує потенційних покупців електричних велосипедів, є ціна. Базові варіанти коштують стільки ж, скільки класичні двоколісні великі дуже хорошої якості. Однак варто поглянути на це з іншого боку – якби вибирався скутер, то він, швидше за все, був би більш дорогим і до нього також довелося б додати експлуатаційні витрати.

Ще один мінус – це вага. У той час як звичайний велосипед можна легко підняти на кілька поверхів, то з електричної моделлю здійснити це не так просто. Зазвичай він на 5-6 кг важче, а середня вага велосипеда з акумулятором становить 22 кг. Для тих, хто тільки що переключився з класичного двоколісного велосипеда на електричний, проблема регулярної зарядки також може бути проблемою. У більш просунутих моделях час на зарядку складає близько 45 хвилин. Однак більш простим електричним велосипедам потрібно до 10 годин електрозарядки. На більш дорогих моделях можна отримати до 120 км проїжджати відстані, в той час як у випадку більш дешевих моделей – тільки 30 км, що зазвичай достатньо, наприклад, для поїздок на роботу і з роботи.

На закінчення. Популярність таких засобів пересування підтверджується тим фактом, що найбільші виробники класичних велосипедів, розширюють свою пропозицію моделями оснащеними мотором. Якщо ви думаєте про покупку електровелосипеда, то варто придбати ту модель, яка доставить Вам більше задоволення. Якщо при покупці вибір між скутером і мопедом, краще рішення – придбати електричний велосипед. При правильному використанні, акумулятор може служити роками і не забруднювати навколишнє середовище.