Як правильно вибрати авто на аукціоні в США

Американські аукціони – відмінна можливість купити авто з США за прийнятною вартістю. Але як ознайомитися з якісними лотами, і на що слід звернути увагу при покупці автомобіля – про це далі.

З чого почати вибір авто з США?

Перед тим як купити авто з США, необхідно визначитися з його вартістю. По-справжньому вигідною і раціональною покупка буде за максимально низькою ціною. Але для визначення вигоди і здійснення потенційної угоди, необхідно чітко розуміти, за яку ціну варто купувати ту чи іншу марку авто. Для цього потрібно промоніторити ринок України і позначити мінімальну вартість аналогічної машини на авторинку країни. Наприклад, якщо вибір припав на Volkswagen B7, то на ринку Америки її вартість не повинна перевищувати позначку в 3,5 тис. дол. Чому? Тому що майбутньому автовласникові до цієї суми потрібно додати вартість доставки, митного оформлення, сертифікації, послуг порту і брокера. Виходячи з цього, можна намалювати приблизну картину і порівняти вигоду майбутнього придбання.Щоб детальніше порахувати повну вартість автомобіля необхідно скористатись онлайн калькулятором розрахунку вартості.

Перевірка стану авто по фото на аукціоні

Недоліком покупки авто з Америки є відсутність можливості оглянути його наживо. Але, щоб не потрапити на виверти недобросовісних продавців, слід уважно вивчити надані ними фотографії лота. Насторожити має наявність нерівностей кузова, затемнені або розмиті фото. Добре, якщо продавець надасть фото з він-кодом. Скопіювавши його, можна переглянути історію транспортного засобу.

Вибір типу торгового документа

Тип торгового документа впливає на можливість експорту транспортного засобу і законність придбання. Розрізняють декілька таких торгових документів: в основному це “Ориджинал”, “Клір” і “Селвіч”. Перші 2 документа вказують на документальну “чистоту” обраних транспортних засобів. Це означає, що вони не були в ДТП (а якщо і були, то власник не звертався до страхової компанії). Такі автомобілі часто продають самі власники, тому їх ціна буде значно вище.

Останній тип торгового документа присвоюється авто з аукціону, у якого зафіксовано страховий випадок і пересуватися на ньому по території США не можна. Такі автомобілі в США фізичними особами зазвичай не купуються, тому вони найбільш вигідні з точки зору ввезення на територію України.

Які лоти аукціонів авто США варто обходити стороною

Страховим компаніям в Америці ніколи займатися підготовкою автомобілів до продажу. Тому є такі люди, які у нас називаються “перекупниками”. Вони звикли ловити покупців на блискучі та якісні фотографії. Тому, якщо на фото авто сяє чистотою, підкапотний простір і салон вимиті і позбавлені вад, тоді це пряме свідчення того, що транспортний засіб швидше за все продається не страховою компанією, а перекупником.