Чому ціна натяжних стель може бути різною?

Використання натяжних стель в оформленні інтер’єру – вибір багатьох власників будинків, квартир та комерційних приміщень. Такі конструкції швидко встановлюються, відзначаються привабливим виглядом і практичністю. При цьому не доведеться витрачати на покриття багато коштів – розцінки доступні широкому колу споживачів. Якщо було вирішено замовити натяжні стелі, ціна з роботою у Львові може суттєво коливатися. Так, кожна компанія пропонує натяжні стелі від різних марок. Слід враховувати, що якісні полотна не можуть коштувати дуже дешево. Роботи з встановлення так само можуть різнитися за вартістю, з огляду на кваліфікованість та досвідченість майстрів. У компаніях, які є безпосередніми виробниками, цінова політика більш демократична, тому що немає націнок від посередників. Коли була обрана надійна фірма для виготовлення та встановлення натяжних стель, варто дізнатися, які чинники впливатимуть на ціну конструкції під ключ, аби визначитися з бюджетом.

Що входить у вартість натяжної конструкції?

До ціни стельового покриття входить:

  1. Матеріал виготовлення полотна та його метраж. На ринку представлено два види матеріалів – ПВХ-плівка та спеціальний текстиль. Тканинні полотна пропускають повітря і не бояться низьких температур. Зазвичай вони оцінюються вище. Перевага плівкових аналогів – широкий асортимент кольорів і фактур. Серед покриттів із плівки виділяються ексклюзивні моделі, наприклад, матова стеля мерехтливими часточками, тисненням й т.д. Ціна у такому випадку вище приблизно у 2 – рази порівняно зі звичайною плівкою. Зрозуміло, чим більше квадратних метрів полотна потрібно, тим більше коштуватиме стеля.
  2. Кількість елементів системи. Для створення конструкції необхідно чимало деталей: профіль, платформи для освітлювальних пристроїв, дюбелі, проводи, поліпропіленові кільця та інше. Кожна з цих деталей вноситься в кошторис.
  3. Дизайн та складність проєкту. Цікаве оформлення стелі відображається на вартості. Наявність друкованих зображень, декількох рівнів, декоративної перфорації, додаткових систем підсвічування, поєднання плівки різних барв або фактур – все це підвищує ціну, оскільки розробка концепції та її втілення потребує більших зусиль.

Суттєву частину вартості стель складає і їх встановлення.

Як на загальну ціну впливають особливості монтажних робіт?

Існують стандартні монтажні роботи, які обов’язкові для будь-якого типу натяжних систем. Це кріплення профілю, монтаж закладних елементів під люстру, встановлення світильників та/або лампочок, окантування труб, монтаж плінтуса (вставки). З огляду на проєкт, може встановлюватися одна люстра чи декілька світильників, тоді ціна зросте. Складні дизайни, наприклад, коли встановлюється криволінійний дворівневий профіль, світлові лінії, підсвічування «зоряне небо» і т.п., вимагають високого професіоналізму майстрів, що відповідно оцінюється. Крім цього, має значення специфіка геометрії приміщення. Монтаж буде дорожчим у таких ситуаціях:

  • кімнати мають значну кількість кутів, вигинів та криволінійних ділянок;
  • у приміщеннях наявні еркери, колони, люки, димоходи й т.д.;
  • стелі розташовані на висоті більш як 3,5 м.

Щоб зорієнтуватися, скільки коштуватиме натяжна конструкція, доречно проконсультуватися зі спеціалістами компанії, яка займається виготовленням та встановленням. Вони розрахують всі складові системи потрібної площі та дизайну, і вкажуть вартість.