Як приховати локальні недосконалості шкіри обличчя?

Сучасні засоби для корекції стану шкіри та усунення її недоліків дозволяють зробити гарний макіяж та приховати локальні недосконалості шкіри на обличчі. Маскуючі засоби, такі як тональний крем, консилер та коректор для обличчя вміло приховують прищі, пігментні плями та навіть акне. Ці засоби є постійними атрибутами косметички у багатьох жінок.

Підготовка до нанесення маскуючих засобів

До того як приступити до маскування недоліків епідерміса, рекомендується підготувати його. Отже, починати роботи зі своєю зовнішністю радимо таким чином:

  1. Закапати очі, якщо є втома та почервоніння.
  2. Прийняти контрастний душ або зробити контрастні ванночки з холодної та гарячої води.
  3. Очистити шкіряний покрив гелем або пінкою для вмивання, наприклад, від бренду Yves Rocher.
  4. Нанести зволожуючий крем.

Також при необхідності користуйтесь скрабом чи пілінгом для відлущування відмерлих частинок шкіри, особливо у проблемних зонах. Всі засоби варто наносити круговими рухами. Ці процедури займуть приблизно від 30 хвилин до часу.

Як приховати недоліки на обличчі?

Локальні недоліки та запалення на епідермісі обличчя ефективно приховуються за допомогою маскуючих засобів. Їх часто називають фотошопом для шкіри. До них відносяться:

  • коректори;
  • консилери.

Локальні недосконалості шкіри потрібно робити точково з використанням щільного коректора. Він наноситься після тональної основи. Краще вибирати засіб з протизапальним ефектом. Він буде маскувати та боротися з висипаннями одночасно. Візьміть невелику кількість коректора та нанесіть на проблемну зону. Потім делікатно розтушуйте його.

За допомогою консилеру можна приховати локально темні круги навколо очей, розширені пори, судинні сітки та мімічні зморшки. Консилери бувають таких видів:

  • олівець;
  • кремовий;
  • рідкий;
  • стік;
  • сухий.

Олівець зручний для точкової корекції прищів, веснянок та маленьких пігментних плям. Кремовий засіб вдало маскує синці, темні круги під очима, великі пігментні плями. Для жирної шкіри варто його використовувати з пудрою. Рідкий консилер є універсальним. Він буває сатиновим та матовим для природного ефекту. Стіки підходять для сухої шкіри. Вони усувають почервоніння та висипки. Сухий пудровий засіб є ідеальним для жирного обличчя. Він виправляє тон шкіри та маскує жирний блиск.

Отже, правильно підібраний засіб для усунення недоліків шкіри обличчя допоможе виглядати йому сяюче та гарно.