Рекуператори повітря: як вибрати кращий

Компактний рекуператор повітря для будинку є вентиляційним пристроєм, що забезпечує надходження свіжого, чистого повітря і видалення відпрацьованого з приміщення.

Повітряні потоки двох видів проходять через спеціальний теплообмінник, інакше його ще називають рекуператором. Таким чином, потік, що видаляється з квартири, в зимовий час віддає своє тепло холодному повітрю, що надходить з вулиці. Влітку процес роботи залишається незмінним, тільки тепер прохолодне повітря з квартири, що видаляється, передає свій холод надходить теплому з вулиці.

Однак через невеликий об’єм повітрообміну такі прилади не зможуть обігріти або охолодити приміщення, тому рекуператор для квартири дозволить тільки зберегти температуру, що встановилася в приміщенні.Найбільший асортимент рекуператорів повітря ви знайдете на сайті інтернет магазину СП-Климат

Типи пристроїв
За принципом роботи це обладнання поділяють на два типи обладнання:

Прилад першого типу працює циклами приплив-витяжка, тобто напрямок руху періодично змінюється. Тривалість такого циклу становить 1 хвилину. У зимову пору року тепле повітря з приміщення виходить на вулицю та нагріває теплообмінник. А холодний вуличний, надходячи через рекуператор повітря для квартири, нагрівається та потрапляє до приміщення.

Прилади такого типу найкраще монтувати парами, щоб їхня робота була синхронною, проте варто врахувати, що такий прилад має слабку фільтрацію, досить сильно шумить і відрізняється невеликою продуктивністю.

Прилади другого типу, на відміну першого, не потребує пари. У такому пристрої відбувається одночасна робота на приплив та витяжку, тому температура буде стабільною без будь-яких перепадів.

Альтернативні варіанти рекуператора
ля вентиляції квартир зі стабільною витяжною системою та опаленням, що не потребує глибокого очищення повітря, відмінно підійдуть вентиляційні клапани. А провітрювач буде відмінним рішенням для тих, хто має підвищені вимоги до якості, чистоти та температури повітря, що надходить.

Для приміщень, позбавлених витяжної вентиляції, компактні рекуператори стануть чудовим рішенням. Дане обладнання доречне не тільки для офісів, використовують рекуператор для приватного будинку та квартир.

СП – Климат надає широкий вибір якісної компактної вентиляції в Україні, де Ви можете купити рекуператор для приватного будинку та квартири за вигідними цінами з доставкою та встановленням.