Як вибрати якісний офісний папір : поради

Незважаючи на те, що ми живемо в час високих технологій і весь документообіг у нас систематизований на наших комп’ютерах. Все одно паперової документації і стосів паперу на столах не уникнути.

Більшість документів дублюються, тому що електронні системи зберігання не є надійними. Хтось по-старому пускає на друк документ і зберігає його в лотках для паперу, а потім весь вечір грається з «знищувачем паперу».

І тому ми знову і знову купуємо папір для принтера, а багато компаній так і продовжують купувати папір оптом. І займає вона у нас лідируючі позиції в списках витратних матеріалів офісу.

Дуже часто вибору паперу ми приділяємо набагато менше часу, ніж олівця або степлера. Це не зовсім вірно. Спільно з продавцями офісного паперу Xerox спробуємо розібратись, як не помилитись у виборі якісної продукції.

Якість паперу впливає на:

По-перше, на зовнішній вигляд документа і його читабельність;

По-друге , якісний офісний папір збільшує ресурс офісної техніки. Думаю, ви погодитеся, що не дуже приємно буде почути в сервісному центрі, куди ви віддали на ремонт свій принтер, який коштував великих грошей наступне: «Це через неякісні витратних матеріалів, зокрема через папір!».

Що ж може бути не так в офісному папері?

Все дуже просто. Ви купили папір, який був виготовлений ​​на застарілому обладнанні. Воно нерівно обрізає папір і залишає дрібний пил на листах, який в подальшому проникає в усі шпаринки вашого пристрою.

Як купити папір високої якості? Яким він має бути?

Зверніть увагу на білизну паперу. Високий показник білизни – одне з перших вимог до офісної папері. Вона не повинна бути нижче 90%. Цей показник цілком підійде для щоденних офісних потреб. Але якщо доведеться друкувати презентаційні матеріали або працювати з більш вимогливою технікою, то знадобиться папір з більш високими показниками.


Щільність офісного паперу. Багато хто чув такий термін, але не знає як його використовувати і що це таке. Щільність – грами на квадратний метр г / м2. Зазвичай в офісах використовують папір для принтера з щільністю 80-90 г / м2. Папір з такою щільність не дуже тонкий і не дуже щільний. Адже тонкий і щільний папір буде частіше застрявати, м’ятися під час друку. А щільність 80-90 г / м2 ідеально підходить для офісних приладів. Якщо є необхідність друку на щільному папері, то слід вдатися до використанню не офісних принтерів, а до допомоги спеціальних принтерів.
Не останнім у списку стоїть гладкість. Якщо ви купили папір, який має шорстку поверхню, то це загрожує тим, що під час друку тонер не буде добре закріплюватися на аркуші. Після друку буде розмазаний текст, з якого будуть обсипатися частинки тонера.
Ось три основних кита, на які слід спиратися при виборі паперу.

Ще кілька слів про класифікацію якості офісного паперу.

Існує три класи офісного паперу:

Клас А. Це папір вищого класу (сорту), його показник білизни дорівнює 95-98%. Папір цього класу має гарну щільністю. Такий папір може використовуватися для друку в більш вимогливому обладнанні.
Клас В. Білизна цього паперу 92-95% і для «трудових буднів» офісу – це ідеальний варіант, «золота середина».
Клас С. Це найпростіший варіант паперу. Білизна 90-92%, підходить для друку документів, від яких не вимагають високої якості. Добре поєднується в роботі з невибагливим устаткуванням.