Як вибрати одяг для новонародженого?

Народження дитини – одна з найщасливіших подій у житті кожної людини. Воно одночасно пов’язане з безмежною радістю та безліччю труднощів. Значно спростити побут молодих батьків допоможе підготовлений одяг на перші місяці життя немовляти. Але вибрати її не завжди легко, особливо якщо досвід подібних покупок у мами та тата відсутній. У такому випадку вам підійде спеціалізований магазин дитячого одягу “Пташеня”. Деталі за посиланням – https://ptashenia.com.ua/.

Пропонуємо кілька базових порад, які допоможуть придбати найкраще для вашого малюка.

Основні рекомендації

Вся продукція, яка призначена для дітей, повинна мати належну сертифікацію, відповідати міжнародним та державним нормам якості та безпеки. Особливо, коли йдеться про новонароджених із вразливим імунітетом. Не можна купувати одяг кустарного виробництва в сумнівних магазинах, які не завжди дотримуються суворих стандартів. Насамперед, потрібно звернути увагу на такі критерії:

  • бренд. Від одягу відомих брендів, які встигли зарекомендувати себе на ринку дитячих товарів, можна очікувати кращої якості тканин та пошиття;
  • ціна. Цей фактор індивідуальний – при покупці виходьте зі свого бюджету. Не варто переплачувати і тягтися до дуже дорогого дитячого одягу, тому що немовлята виростають із нього дуже швидко. Але якщо річ вам сподобалася, і ціна відповідає якості, чому б і ні?
  • розмір та крій. Одяг повинен бути дитині за розміром або злегка вільним – у жодному разі не тісним та сковуючим рухами;
  • матеріали. Краще, якщо речі для новонароджених виготовлені із природних тканин. Вивчайте склад на етикетці та віддавайте перевагу натуральним матеріалам. Але й матеріали з домішками віскози чи акрилу також підійдуть. Важливо не одягати дитину лише у штучні тканини;
  • декор. Вироби для новонароджених не повинні мати елементів декору, які можна легко відірвати (намистинки, блискітки). Всі шви повинні бути гладкими, а застібки та блискавки – акуратно обробленими, щоб не дряпати та не дратувати шкіру;
  • легкість при надяганні та знятті. Ви зрозумієте, що це ключовий критерій, коли вам доведеться швидко змінити підгузник. Ідеальний вибір – одяг на кнопках;
  • комфорт. Одяг не повинен перешкоджати активним рухам малюка. Переконайтеся у відсутності тугих гумок, грубих країв, незручних застібок. Не варто купувати боді з кнопками на спинці – у них дитині дуже некомфортно лежатиме. Малюкам із чутливою шкірою ідеально підійдуть моделі зі швами назовні.

Вибір правильного розміру

Звичайно, всі новонароджені відрізняються зростом та вагою. За статистикою, зростання немовляти, щойно виписане з пологового будинку, становить в середньому 52 см. Але ця інформація не повинна відволікати вас під час шопінгу. По-перше, найменший розмір з усіх існуючих – 56. По-друге, ваш малюк може бути більшим від народження. Також річ не повинна щільно прилягати до тіла дитини з міркувань гігієни та комфорту. Між тілом та одягом повинні залишатися 2-3 см вільного простору.

Нарешті, новонароджені швидко ростуть, і вже першого місяця можуть додати до 6 см. Тому при виборі одягу орієнтуйтеся на зріст 56-62 см і вага від 3 до 4,5 кг. Купуючи дитячі шапочки, віддайте перевагу найменшим моделям, розрахованим на коло голови 35-40 см.

Розуміючи складність вибору розміру, деякі виробники вказують на ярликах вік, котрому призначено виріб. Наприклад, “для дітей від 0 до 3 місяців”. Керуватися ним на 100% не слід. Врахуйте, що хлопчики ростуть швидше за дівчаток, і при необхідності уточніть зростання, на який розрахована конкретна річ.

Види одягу для новонароджених

Сучасний вибір дитячого одягу вражає різноманітністю. Це не означає, що варто купувати все миле та гарне – важливо придбати базовий набір. Він включає повсякденні речі, верхній одяг та костюми для особливих випадків. Все це можна розділити на кілька категорій:

  • боді – основа гардеробу немовлят. Це зручний одяг із застібками в нижній частині, який легко одягається та знімається. Завдяки тому, що боді не має штанин, вони полегшують зміну підгузків;
  • пісочники та піжами – оптимальне рішення для сну та денної активності;
  • штани, шорти, спідниці – їх можна носити у поєднанні з боді;
  • футболки, лонгсліви, светри – вони приходять на допомогу, коли немовля росте і просто боді вже недостатньо;
  • комбінезони – вони знадобляться під час осінніх та зимових прогулянок з малюком;
  • аксесуари – у каталозі одягу для немовлят також представлені милі шкарпетки, пелюшки, спальні мішки та кокони. Почесне місце у списку займають конверти для новонароджених.

Чому важливо не перестаратися

Немовля дуже швидко росте і змінюється з кожним днем. Тому не варто купувати надто багато одягу. Для початку достатньо буде трьох боді з коротким рукавом і трьох з довгим, шість сліпів, кілька шапочок, чотири пари шкарпеток. Якщо народження дитини очікується взимку, доповніть тонкі моделі щільними виробами на байку, флісі або з легким начосом. Також вам неодмінно стане в нагоді комбінезон із сучасним утеплювачем та закритими ніжками-ручками.

Вибір гардеробу для новонародженого не вимагатиме серйозних рішень та великих фінансових витрат, якщо підготуватися до покупок заздалегідь. Вивчіть асортимент магазину та підберіть варіанти на всі можливі випадки. Не забувайте про дизайн – стильні речі з незвичайними принтами завжди радують око та прикрашають дитину. Хоча він і без того є найкрасивішим для своїх батьків. Приємних покупок!