У Турківському районі виявили схрон з гранатометом та гранатами (ФОТО)

На території колишньої виробничої бази у селі Явора Турківського району працівники СБУ спільно виявили схрон з цілим арсеналом зброї, боєприпасів та вибухівки. Про знахідку повідимили в СБУ Львівщини у п’ятницю, 24 квітня.

Про це інформує Твоя Турківщина, посилаючись на Головне управління Служби Безпеки України у Львівській області.

Фото: Служба Безпеки України

Зі схрону правоохоронці вилучили 400-грамову тротилову шашку, гранатомет РПГ-26, шість гранат РГД-5, одну Ф-1 та п’ять запалів УЗРГМ. Зброя і боєприпаси були замотані у старі покривала та заховані між цегляними перекриттями будівлі.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

На даний момент тривають слідчі дії з метою встановлення джерел походження засобів ураження та осіб, причетних до облаштування схрону. Правоохоронці не виключають, що боєприпаси могли бути привезені із зони бойових дій на Донбасі.

Заходи з протидії незаконному обігу зброї проводились спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом Самбірської місцевої прокуратури.