Під час пандемії Львівська обласна рада влаштовує великий розпродаж лікарняних будівель

У Львівській обласній раді планують продаж шістьох лікарняних будівель з метою привласнення землі. Про це голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук.


За його словами, під кінець каденції керівництво облради хоче вдовольнити апетити згідливих депутатів, роздати «подарунки» потрібним людям.


«Коли вщухне епідемія, ми побачимо, що доки більшість людей боролася за виживання, купка мародерів устигла добре поживитися…
Львівська обласна рада, хоч і на карантині (сесії не збирають, комісії не засідають, апарат – по домах), не цурається готувати скандальні проекти рішень. Одне з останніх – про продаж шістьох лікарняних приміщень. Йдеться про три будівлі Львівської обласної клінічної лікарні, дві будівлі Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні та приміщення центральної районної аптеки у Пустомитах.

Подібну ситуацію ми вже мали в цьому скликанні, коли голосували щодо приватизації приміщень обласної лікарні, але тоді опозиції вдалося переконати частину депутатів у злочинності такого рішення, й воно не пройшло. Але каденція добігає кінця, ще не все, що погано лежить, роздерибанено, ще не всім згідливим депутатам роздано подарунки…


Схема така. Продають на території лікарні (поруч з корпусами відділень) занедбані (чи випадково?) приміщення, потім власник приватизовує землю під ними, а невдовзі там постають кілька хмарочосів. Землю у центрі Львова так просто не знайдеш – треба щось завалити, от і потрапляють під роздачу лікарні…


Ще ніколи, ніколи у Львівській обласній раді не продавали лікарень. Це ноу-хау цього скликання і цього керівництва ради, яке показало, що, якщо дуже хочеться, то все дозволено.
Вам будуть розповідати, що ці будинки й так занедбані, а бюджет треба поповнювати. Ну так, треба поповнювати, щоб вони його потім «освоїли» через свої фірми, які будуть будувати, ремонтувати дороги чи встановлювати комунікації господарям на користь. Отакий колообіг грошей в природі.


Завтра ця каденція завершиться. Керівництво звільнить кабінети. Чи встигнуть вони забрати зі собою те, що ще не забрали?» – зазначає Олег Панькевич.

джерело інформації Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»