Росія хоче привезти гуманітарну допомогу для Києво-Печерської лаври

Російська Федерація хоче привезти в Київ вантаж з гуманітарною допомогою – для Києво-Печерської лаври, де у монахів виявили коронавірус.

Цю інформацію підтвердила уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова, передає  ВВС News Україна.

«Я отримала звернення Тетяни Москалькової. Але це питання до міністерства соціальної політики», – розповіла Людмила Денісова.

Раніше уповноважена з прав людини Росії Тетяна Москалькова попросила свою українську колегу допомогти з доставкою до лаври гуманітарного вантажу від російських «вірян» – бо ж міністерство соціальної політики України «не відповідає».

«Ініціатор звернення, який хоче надіслати вантаж, має звернутись до міністерства соціальної політики. Тільки там можуть вирішувати питання оформлення і ввезення вантажу як гуманітарної допомоги», – каже омбудсмен.

За словами Денісової, вона (омбудсмен, – ред.) не вирішує таких питань, а тільки контролює дотримання прав.

Тетяна Москалькова у зверненні вказувала, що росіяни зібрали дві тонни ліків, дезінфікуючих засобів, масок, рукавиць й інших засобів для боротьби з коронавірусом.

Вона каже, що попросила посприяти українську колегу, адже у міністерстві соціальної політики на звернення Росії не відреагували.

Нагадаємо, 4 квітня Києво-Печерська Лавра повідомила, що її братія провела тестування на наявність коронавірусу. Зокрема, дослідження пройшов митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло.

Крім того, Лавра закрилася на карантин і проводитиме богослужіння у закритому режимі.