У Львові фронтову волонтерку прогнали з закладу, бо її вади “не пасують” ресторації

Діану Макарову, відому фронтову волонтерку, висунули з-під ресторації Бачевських у Львові через її інвалідність, яка, за словами персоналу, не відповідала стандартам закладу.

Цей інцидент був оприлюднений самою волонтеркою на її сторінці у Facebook, згідно з інформацією РБК-Україна.

Діана Макарова, яка активно допомагає українській армії з 2014 року, недавно була у Львові і разом з друзями зайшла до престижного ресторану Бачевських – MAD bar’s house, розташованого на вулиці Шевська, 10. Після сніданку вона вирішила покурити біля входу, адже через свою інвалідність їй було важко стояти. Тому її донька винесла для неї стілець.

Через кілька хвилин працівник ресторану вийшов і заявив, що вона не може сидіти тут і курити перед їхнім закладом. Варто зазначити, що до інших жінок, які стояли і курили біля входу, претензій не висували.

“Дівчатам можна стояти й курити. Але вам (дивлячись на мою палицю) не можна сидіти перед нашим рестораном. Це не відповідає”, – пояснив офіціант.

“Старій жінці-інваліду не відповідало сидіти біля ресторану. Здається, вони боялися, що такий вигляд відлякає клієнтів. Вони навіть не були сором’язливими, впевненими у своїй правоті. Вони це чітко сказали, використовуючи образну мову – дівчатам стояти й курити можна, жодних претензій. А старій жінці з фізичними обмеженнями сидіти поруч з рестораном – не можна”, – зазначила Діана.

Волонтерка також зауважила, що вона була адекватно одягнена і своїм виглядом не “псувала презентабельність” закладу. Однак, навіть невідповідний одяг не дає персоналу право так поводитися з людьми.

Діана додає, що офіціант, який її вигнав, навіть не подумав вибачитися. Навпаки, він грубо і з підвищеним тоном повторив свої слова. Вона також зазначила, що в Україні вже є і буде ще більше інвалідів, включаючи військових та цивільних, через конфлікт на сході країни. Діана закликала мешканців мирних міст бути уважними до таких людей і навчитися надавати їм непомітну допомогу, показувати, що вони такі ж, як усі і навіть кращі у багатьох відношеннях. Вона також вважає, що важливо довести це і самій країні – що такі люди є її гордістю.

Після цього інциденту Діана вирушила на Марсове поле, де поховані її товариші-вояки, які загинули на фронті.

До повідомлення Діани прикріплено фотографію працівника, який її вигнав з ресторану.