Чи можна дренажним насосом відкачувати каналізацію?

Дренажні насоси Pedrollo є спеціально розробленим видом насосів, призначених для роботи з водою, що містить незначну кількість забруднень. Вони ефективно відкачують воду з низьким ступенем забруднення і забезпечують надійність роботи навіть в екстремальних умовах. Головними сферами застосування таких насосів є відкачування дощової води, осушення підвалів, видалення води з зливоприймачів і гаражних ям. І робити це вони можуть швидко, завдяки конструкційним особливостям насосної камери, які розраховані на високу продуктивність за одиницю часу.

Для очищення каналізацій і септиків були спеціально придумані фекальні насоси Pedrollo. Оскільки каналізація або септик – це те місце, де накопичується не просто брудна вода, а ще й рідина, в якій трапляються в’язкі, мулисті, волокнисті та інші продукти життєдіяльності. Згодом частина фекальних насосів еволюціонувала, і світ побачив, так званий, дренажно-фекальний насос, який у каналізаційній ямі почав почуватися набагато впевненіше.

Оскільки дренажно-фекальний насос перестав бути пластмасовим, а став виготовлятися з чавуну, то і його відцентрова крильчатка стала виготовлятися з міцних металів. Деякі моделі таких насосів стали оснащуватися подрібнювачем, завдання яких примусово руйнувати щільні відходи у воді до того, як вони опиняться в насосній камері і зможуть пошкодити пристрій.

Це зроблено для того, щоб забезпечити більш високу ефективність дренажно-фекальних насосів. Завдяки цьому між просто дренажним і дренажно-фекальним насосом з’явилася суттєва різниця. Обидва ці види насосів займають важливі місця в сільському господарстві, промисловості та побуті, де їх застосовують за різним призначенням: від відкачування води різного ступеня засміченості до безперебійного водозабезпечення або поливу. Так, у розрізі конструкції і сфер призначення подібні насоси розділилися на дренажно-фекальні і просто дренажні.

Одвічне питання, чи доцільно дренажним насосом осушувати каналізації, не виникатиме, бо, знаючи конструкційну насоса, відпадає потреба в авантюрних випробуваннях.

Утилізуючи воду з невисокою забрудненістю, звичайний дренажний насос впорається оптимальним чином, тому що спочатку розроблений, щоб виконувати такі завдання. Щойно він опиниться в каналізаційній ямі або септику, то впорається насилу, і для нього – цей захід закінчиться серйозним ремонтом.

Матеріал підготовлений експертами інтернет-магазину https://pedrollo-ua.com.ua