Тканинні ролети для дому чи офісу : переваги

Тканинні ролети дозволяють вибирати «вид із вікна» за бажанням. До того ж такі ролети – прекрасне рішення для декорування похилих вікон, на які не можна повісити звичайні фіранки.

Тканинні ролети або як з ще називають рулонні штори не так давно увійшли в моду. Вони компактні, легко прибираються, згортаючись над вікном в акуратний сувій, мають пиловідштовхуючі властивості.Повний асортимент ролет Ви можете знайти на сайті інтернет магазину ролет та жалюзі. Ми ж розглянемо основні переваги тканинних ролет.

Ролетні тканини умовно поділяють на два види: світлорозсіюючі і затемнюючі. Виробники ролет пропонують досить великий вибір тканин за каталогами. Так що підібрати тканину під свій інтер’єр зовсім не важко. Рулонні штори можуть бути як однотонними, так і з різним візерунком.

Кілька слів про переваги тканинних ролет в порівнянні з близьким за властивостями продуктом – жалюзі:

  • Величезний вибір тканин, практично під будь-який інтер’єр. Цілісне полотно ролети дає можливість використовувати тканину зі складним малюнком.
  • Використовується спеціальна тканина з просоченням, вона не розпускається з країв, не вигоряє на сонці і володіє пиловідштовхуючими властивостями. В той час як на горизонтальні жалюзі збирається пил, і їх необхідно чистити, під час чищення ламелі можуть бути пошкоджені.
  • Переваги психологічного плану: цільна тканину ролети сприяє створенню відчуття спокою.
  • Ролети чудово виглядають в поєднанні з гардинами. Вони не викликають у господарів асоціацій з суєтним і неспокійним офісним стилем. Тканина легко впишеться в інтер’єр, треба лише правильно підібрати тональність.
  • Існує можливість за допомогою тканинної ролети повністю затемнити приміщення. Для таких цілей використовується затемнююча тканину, в якій зовнішня сторона являє собою екран, а внутрішня – це сама тканина. Надзвичайно зручний винахід для спалень, дитячих кімнат і домашніх кінотеатрів.
  • Наслідком специфіки функціонування тканинних ролет (тканина змотується в рулон. Розташований у верхній частині вікна) є вільний простір підвіконня. Сонце світить під певним кутом зверху, і немає необхідності повністю опускати ролету. Досить закрити ролетами половину вікна.
  • Дуже важливо часом затемнити тільки одне вікно з декількох, що дозволяє зробити тільки така ролети, на відміну від тих же жалюзі, ролети монтується точно в отвір вікна, в рамках одного скла, а не на все вікно, яке може складатися з безлічі віконних прорізів.

Від точності виконання вимірів буде в кінцевому підсумку залежати і якість монтажу. Будьте гранично уважні при вимірі, і установка пройде легко і гладко.