Поради фахівців, по вибору якісної бензокоси

Вибираючи якісну бензокосу, потрібно визначитися з її потужністю, від якої залежить продуктивність і відповідно обсяги, і інтенсивність проведених робіт.Повний асортимент бензокіс ви можете знайти за посиланням https://optoweek.com.ua/benzokosy . Ми ж розглянемо декілька основних порад, на які потрібно звернути увагу при виборі якісної коси.

Якщо інструмент купується для використання кілька разів на тиждень на невеликому присадибній ділянці або газоні, то цілком достатньо обладнання незначною потужності, яке цілком впорається з видаленням бур’янів і м’якої трави.

Природньо, якщо використовувати малопотужне обладнання тривалий період при великих навантаженнях, то воно не прослужить довго. Хоча його ціна цілком доступна і при правильній експлуатації інструменту його цілком буде досить для прибирання дачної території або газону біля будинку.

Якщо обладнання планується використовувати тривалий час безперервно, то доцільно купувати потужні моделі бензокіс. Також важливо щоб інструмент був виготовлений відомою торговою маркою. І не дивлячись що, ціна на такі агрегати досить висока вона повністю виправдана тривалістю і безпекою роботи бензинового трімера.

Крім потужності, при виборі бензотрімера потрібно враховувати і те, хто буде працювати з інструментом. Якщо це тендітна жінка, то при використанні важкого тримера вона буде швидко втомлюватися.

У свою чергу, чоловік може використовувати обладнання з великим баком, щоб не відволікатися на дозаправку. Також не буде зайвим, якщо бензокосу укомплектують наплічним ременем.

Ще одним важливим параметром якості і надійності агрегату є використовувана штанга. Якщо вона має вигнуту форму, то для обертання ріжучих лопатей використовується металевий трос, який не може довго витримувати великі навантаження. Якщо ж це інструмент з металевим валом, то він підходить для тривалого безперервного використання.

Від типу ріжучого механізму залежить можливість використання інструменту в різних умовах. Волосінню зручно скошувати м’яку траву і невеликі бур’яни, а якщо встановлений сталевий ніж, можна зрізати молоді чагарники.

Як вибирати бензокосу за технічними характеристиками
Якщо розглядати основні характеристики бензокоси, то при виборі інструменту потрібно особливу увагу приділити наступним параметрам:

  • тип і потужносні параметри двигуна;
  • тип ріжучого елемента;
  • загальна вага агрегату;
  • ціна бензокоси.

Потужність обладнання є головним параметром, від якого залежить його максимальна продуктивність і час безперервної роботи. В процесі вибору якісного тримера дуже важливо звертати увагу саме на цю характеристику.

Інструмент з потужністю до 1 кВт підійде для покосу м’якої трави на невеликому газоні. Якщо бензокоса буде використовуватися для видалення бур’янів, то краще вибирати пристрій з потужністю понад 1,5 кВт. Устаткування, потужність якого перевищує 1,8 кВт вже відноситься до професійного, що відповідно збільшує його ціну.