“Ніяких самопроголошених сільських рад та республік не може бути” – голова Славської ОТГ відреагував на події у Верхній Рожанці

Після інформації про події у селі Верхня Рожанка Сколівського району, де 7 грудня кілька місцевих мешканців провели збори, на яких оголосили про створення сільської ради, обрали голову, а також ухвалили рішення про державний прапор, на офіційному сайті Сласької селищної ради з’явилась відповідь з офіційною позицією щодо цих подій голови Славської ОТГ Володимира Беги.

У Славській селищній раді зазначили, що Славська об’єднана територіальна громада, до складу якої у 2017 увійшла територіальна громада села Верхня Рожанка, внаслідок добровільного об’єднання, утворена у спосіб, передбачений Конституцією та законами України. Відповідно до цього утворення у складі Славської селищної ради інших представницьких органів місцевого самоврядування Конституцією та Законами  України не передбачено. Таким чином, дії, які відбулися 7 грудня поточного року у селі Верхня Рожанка носять ознаки зміни Конституційного ладу України.

«Оцінку діям осіб, які причетні до створення так званої сільської  ради у селі Верхня Рожанка, мають дати відповідні правоохоронні органи, які забезпечують державну безпеку України. Зі свого боку додам, що ми – мешканці, депутати та голова ОТГ – не допустимо повторення тут сценарію, який свого часу відбувся на Півдні та Сході України. Ми патріоти своєї країни й дуже шкода, що деякі громадяни не поважають закон України, не шанують пам’ять тих, хто кожного дня проливає кров  за нашу державу. Ніяких самопроголошених сільських рад та республік у нашій державі не має і не може бути» – прокоментував ситуацію голова Славської ОТГ Володимир Бега.

Голова Славської ОТГ Володимир Бега

Про те, що відбувалося у селі Верхня Рожанка 7 грудня, ми писали у статті, з якою можна ознайомитись за посиланням.