На Пустомитівщині будують дві нові сучасні амбулаторії сімейної медицини (фото)

У селах Хоросно та Семенівці, що на Пустомитівщині, будують амбулаторії сімейної медицини.
Роботи виконують державним та обласним коштом.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на прес-службу Львівської ОДА.

“Ще два медичні заклади, побудовані за сучасними стандартами, з’являться на Пустомитівщині. Якісні медичні послуги у них зможуть отримати понад чотири з половиною тисячі мешканців прилеглих населених пунктів”, – зазначив керівник управління капітального будівництва Львівської ОДА Павло Терех.


Амбулаторія в селі Хоросно обслуговуватиме понад 1,1 тисяч осіб з 8 сіл: с. Хоросно, с.Раковець, с. Новосілки, с. Підтемне, с. Деревач, с. Підсадки, с.Береги, с. Виняви.

Будівельні роботи цієї амбулаторії виконують за понад 6 мільйонів 300 тисяч гривень. Це субвенція з державного бюджету місцевому бюджету у розмірі 5 мільйонів 206 тисяч гривень, а також співфінансування з місцевого бюджету – 1 мільйон 111 тисяч гривень.


Послугами амбулаторії в селі Семенівка зможуть скористатись  майже 3,5 тисячі осіб з 6 сіл: с. Семенівка, с. Сердиця, хут. Одиноке, хут. Шуфраганка, хутір Дибянка, с. Милошевичі.

Майже 8 мільйонів 750 тисяч гривень, з яких: субвенція з державного бюджету місцевому бюджету 7 мільйонів 527 тисяч гривень, співфінансування з місцевого бюджету – 1 мільйон 223 тисячі гривень коштувало будівництво медзакладу у селі Семенівка.


Готовність обох об’єктів складає понад 90%. На прилеглих територіях планують здійснити благоустрій.
Будує дві амбулаторії підрядна організація ТОВ “Рітек”.

Варто зазначити, що для кожної із новозбудованих амбулаторій передбачили автомобілі Renault Duster.