На що звернути увагу при пошуку роботи : поради експерта

Шукаючи нове місце роботи, перше, що роблять претенденти – добирають потрібні вакансії, друге – відправляють на них резюме. Начебто все просто! Але не поспішайте! Підійдіть до вибору вакансії серйозно, і відправляйте резюме тільки в перспективні, успішні і чесні по відношенню до співробітників компанії.

Для цього необхідно провести аналіз вакансії, а вже потім приймати рішення. Погодьтеся, безглуздо витрачати час на співбесіду або стажування там, де немає перспективи, а робота нецікава і не відповідає вашим запитам.Якщо Вас до прикладу зацікавила робота в гральному бізнесі то найкращі вакансії ви зможете знайти за посиланням https://logincasino.work/ . Ми ж розглянемо основні моменти на які слід звернути увагу при виборі постійного місця праці.

За якими критеріями аналізувати вакансії?

Компанія або кадрове агентство?

Зверніть увагу, ким розміщена вакансія: кадровим агентством або самою компанією. Якщо вакансію розмістило агентство – дізнайтеся його рівень, це дуже важливо. Послуги солідної кадрового агентства обходяться роботодавцю в 20-30% річного доходу співробітника компанії. Такі кадрові агентства до відбору замовників підходять жорстко: співпрацювати з сумнівними компаніями вони не будуть. І зовсім інша справа – низькопробні агентства. Більшість серйозних, процвітаючих компаній з третьосортними агентствами не співпрацюють і вакансій своїх не дають. Ось чому кадрові агентства низького рівня дуже часто беруть сумнівні замовлення. Через такі «фірми» великий шанс «вляпатися» в роботу, де не платять зарплату і кожні 2 місяці змінюють співробітників.

Якщо оголошення подано компанією, чи вказано в ньому повні її назва, контактні дані? Якщо назви немає – здобувач ризикує. Давайте включимо логіку: навіщо солідній, процвітаючій компанії вести пошуки співробітників інкогніто? Правильно, нема чого! А тому серед пропозицій, в яких не вказано назву фірми, багато з підмоченою репутацією.

Робота в офісі чи вдома?

В оголошенні пропонується робота на дому або в офісі? Варіант віддаленої роботи актуальне далеко не для всіх претендентів. Якщо ви програміст, дизайнер, перекладач, копірайтер і т.д. – тоді віддалена робота можлива. Якщо ж ви шукаєте роботу «менеджера по чомусь там», пропозиції «обробки електронної пошти вдома», «роботи в інтернеті на домашньому комп’ютері», «прийому телефонних дзвінків» навіть не розглядайте. Це або фінансові шахрайські піраміди, або организації-шахраї.

Де розміщено оголошення?

Загальний принцип розміщення оголошень з вакансіями коротко такий: якщо за них роботодавець заплатив серйозні гроші, ймовірність «напоротися» на шахраїв практично дорівнює нулю. Обережно ставитеся до оголошень, наклеєним на зупинках, під’їздах, вулицях. Винятком можуть служити реклами на стінах вузу і поруч з ним, адресовані молодим фахівцям тих спеціальностей, за якими навчальний заклад навчає. У таких оголошеннях можуть міститися досить серйозні пропозиції для молодих і перспективних.

Дуже добре – теж не добре …

Знайдена вами вакансія, судячи з оголошення, просто «золота»? У вас створюється враження, що занадто захвалили? Якщо відповідь позитивна – ознака не дуже хороша. Як правило, дуже вже захвалені вакансії – вакансії з мережевого маркетингу або інших компаній і фірм, які нічого серйозного запропонувати не можуть. Краще витратити трохи більше часу на вивчення вакансії і відмовитися від безперспективного співбесіди, ніж погодитися на першу ж пропозицію роботодавця.