МОЗ оновило COVID-зони: Прикарпаття офіційно покинуло “червону зону”

Міністерство охорони здоров’я вранці 10 квітня оновило перелік карантинних зон України.

Згідно з опублікованими на сайті Міністерства охорони здоров’я даними , до жовтого рівню епідопасності офіційно відійшла Івано-Франківська область, яка довгий час перебувала в “червоній зоні”. Зараз в цій зоні Прикарпатті та Херсонська область.

Разом з тим в “червоній зоні” знаходяться 11 областей – Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Хмельницька, Чернівецька і Чернігівська області, а також Київ.


В “помаранчевої” – 11 регіонів: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська та Черкаська області.


“Зелених” зон в Україні немає з початку переходу на адаптивний карантин.


До слова, напередодні міністр Кабміну Олег Немчінов заявляв, що державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила ввести “червоний” рівень в Харківській області та скасувати його в Івано-Франківській.
На пом’якшення обмежень в Івано-Франківській області відразу ж відреагувала українська залізниця. У компанії погодилися відновити продаж квитків на поїзди в західний регіон.


Карантин на Прикарпатті через високі показників захворюваності коронавірусів і кількості госпіталізацій діяв з 22 лютого. З 25 лютого в області заборонили приміські та міжобласні перевезення.