Зручне місце для собак: вибираємо лежак для собаки

Домашні тварини потребують уваги, власного простору і території. Не тільки миска для їжі, але і власне місце для відпочинку повинно бути у собаки. У цій статті пропонуємо розібратися, як вибрати лежак для собак , щоб він максимально підходив тварині, приносив комфорт, задоволення.

Необхідність лежака для собаки

У квартирі, безумовно мова не йде про встановлення будки або вольєра. Тому місця відпочинку облаштовують різними матрацик, килимками, покривалами. Лежаки зазвичай стають ідеальним рішенням. Виробники випускають багато варіантів, які відрізняються формою, розміром, простотою в догляді.

Основні критерії вибору лежака

Перед тим як вибрати лежак для собаки, необхідно відштовхуватися від наступних критеріїв.

Розмір. Тут все залежить від породи собаки, його віку, маси. Для маленьких цуценят краще купувати лежанки побільше, «на виріст». Перебуваючи в лежаку, вже доросла собака повинна вільно витягуватися на весь зріст, вільно розправляти лапки. Для цього обов’язково вимірюють висоту від носа до ніг, а потім отриманий показник двічі множиться. Вироби складної форми вибирають на 25-30 см більше, ніж розмір собаки.
Форма. Простежте за тим, як домашня тварина воліє відпочивати, щоб визначитися з конфігурацією майбутнього виробу. Собаки, сплячі калачиком, радісно відгукнуться на лежанку круглої або овальної форми. Для тих, хто віддає перевагу диванів, крісел, рішенням буде покупка диванчика або ліжечка. Собакам, які віддають перевагу спати в куточку, вибирають лежаки-коробочки, мають бортики.
Матеріали. Обов’язково звертають увагу на якісність сировини і її зносостійкість. Собаки люблять «копати» на своєму спальному місці, перш ніж заснути, часто перекладаються, тому важливо, щоб тканина була міцною. Вкрай важливо, щоб лежак собаки було легко очищати, прати. При виборі лежанки з каркасом враховуйте можливість демонтувати виріб.