Ефективне лікування алкоголізму в клініці «Міжнародна Антинаркотична Асоціація»

Самостійне лікування такого захворювання, як алкоголізм не буде ефективним. Пацієнт повинен навчитися жити без регулярного вживання спиртних напоїв, поміняти спосіб життя, по-іншому дивитися на світ. Самостійно зробити це не під силу. Тому при наявності проблеми з алкоголем слід обов’язково звернутися в сучасний наркологічний центр. На високому рівні здійснює широкий спектр послуг, націлених на боротьбу з пагубними звичками, медичний заклад «Міжнародна Антинаркотична Асоціація».

Діагностика та лікування алкогольної залежності в клініці: основні етапи

У будь-якому випадку підхід до кожного пацієнта індивідуальний. У медцентрі насамперед передбачений огляд спеціалістом, щоб визначити стадію захворювання і те, наскільки виражена деградація особистості. Далі проводиться діагностика.

Можуть назначатися:

  • аналіз сечі та крові загальноклінічний;
  • біохімія крові;
  • рентгенологічне дослідження органів грудної клітини;
  • електрокардіограма;
  • за показаннями – УЗД органів черевної порожнини.

Тільки після збору даних приходить черга лікування алкоголізму у Чернівцях. Воно обов’язково комплексне, бо це є гарантією якості.

У медичних центрах використовують сучасні методики, щоб допомогти людині позбутися алкогольної залежності. Заходи для полегшення стану алкоголіка можуть бути плановими або екстреними. Бажано, щоб вони приймалися не примусово, а за бажанням пацієнта. Саме за таких умов можна досягнути запланованого результату. В клініці лікування алкоголізму у Хмельницькому передбачає використання таких методик, як:

  1. Аверсивна терапія – метод, який полягає в кодуванні. Така програма включає введення в організм речовин, які відторгають спиртні напої. Вона ефективна, якщо людина не визнає хворобу.
  2. Психологічна корекція – включає методики, що дозволяють пацієнтові тримати під контролем потяг до алкоголю, постаратися позбутися від залежності. Використовується гіпноз, різні тренінги як групові, так індивідуальні. Метод буде ефективний при добровільній згоді лікуватися.
  3. Детоксикація. Проводиться для того, щоб позбавити організм від токсичних речовин.

На цьому лікування алкоголізму у Луцьку не завершується. Певні внески від призначення медичних препаратів, які відновлюють функціонування внутрішніх органів організму людини.

Недостатньо просто вивести алкозалежного з запійного вигляду, додатково проводиться низка процедур, що сприяють одужанню. Програмний курс може тривати довгий час (від декількох місяців до року). Важливий етап – реабілітація алкозалежних. Добре, коли вона супроводжується вільним волевиявленням, а не примусом, що забезпечує низький відсоток рецидивів.

Реабілітаційні заходи

Реабілітація та соціальна адаптація необхідні для того, щоб пацієнт повернувся до нормального життя, не зіткнувся зі складнощами на цьому шляху. У кожному випадку складається індивідуальна програма.

Кожний спеціалізований реабілітаційний центр для наркозалежних та алкозалежних гарантує результат. Слід довіряти професіоналам.