Види ставок в букмекерській конторі – які бувають, що вибрати

Гравці, які тільки починають свій шлях в беттінг, часто цікавляться, які види ставок на спорт бувають. Це і зрозуміло: недосвідченому беттору важко розібратися в різноманітті варіантів, на які можна поставити гроші в розрахунку на виграш. Розглянемо, які існують види ставок у букмекерів, їх переваги та недоліки.

Типи ставок – ординар, експрес, система
Почнемо з найпростішого – з типу ставок залежно від кількості включених в купон подій. Є кілька варіантів.

Ординар або одиночна ставка
В цьому випадку беттор укладає парі на те, що настане певний результат конкретної події. Приклади ставок на спорт цього типу – парі на перемогу «Шахтаря» в матчі з «Динамо». Більшість букмекерських контор мають таку функцію, як ставка-ординар в один клік. Це зроблено для того, щоб спростити і прискорити процес укладення парі.

Експрес або паровоз
Це вид парі, який передбачає включення в один купон декількох ставок на різні події, зазвичай ніяк між собою не пов’язаних. Іншими словами, кілька ординарій об’єднуються в якесь ціле. Навіщо беттори складають експреси? Все дуже просто: коефіцієнт паровоза більше, ніж при укладанні парі на окремі події. Підсумковий коефіцієнт виходить перемножением всіх кефов виборів, включених в купон.

Приклад: три ставки по типу ординар в розмірі 100 гривень з коефіцієнтами 1,50 в разі перемоги принесуть чистий прибуток в сумі 150 гривень. Тобто (100 х 1,5) + (100 х 1,5) + (100 х 1,5) = 450. Віднімаємо проставлені 300 гривень і отримуємо 150. Якщо ці ордінари об’єднати в експрес і поставити ті ж 300 гривень, можна отримати 300 х 3,375 = 1012,5 – 300 = більше 700 гривень чистого прибутку. Чистий прибуток – це сума виграшу мінус сума ставки.

Стратегія експрес-ставок

Але у експреса є неприємна особливість – можливість доступу цієї ставки нижче, ніж у ординара. Наприклад, ймовірність виграшу одиночного парі з коефіцієнтом 2,00 Вирахувати ймовірність можна за формулою:

(1 / коефіцієнт) х 100%
А ймовірність виграшу експреса з кефом 3,375 (множення кефов 1,5 х 1,5 х 1,5) – 29%. Чим більше подій включається в експрес, тим більше коефіцієнт і менше ймовірність проходу ставки. Програш трапиться, якщо хоч одна подія, яку включено до комбіновану ставку, що не зайде. Беттор втратить всі гроші, поставлені на купон, тобто в нашому випадку 300 гривень.

Система з експресів


Система – це той же експрес, тільки не з ординарієм, а з експресів. Існує більше десятка видів систем, методики розрахунку яких вказуються в правилах кожної букмекерської контори, яка приймає ставки такого типу. Наприклад, є чотири події, з яких беттор формує шість міні-експресів по дві ставки, використовуючи всі оригінальні поєднання (варіант 1 + варіант 2). Перевага системи перед експресом з чотирьох ставок – якщо одна подія не зіграє, то три експреса в системі все одно пройдуть і принесуть прибуток.

Великі европейские букмекерские конторы приймають також ставки на тоталізатор. Це парі на заздалегідь відібраний список матчів, результати за якими беттору необхідно вгадати. У деяких БК, є ставки на онлайн-ігри по типу слотів.