Бойові втрати Жовківщини на фронті у 2019 році

Рік 2019 завершується, навколо вже панує святковий настрій. Останні приготування до свят, черги за подарунками у магазинах.

Давайте пригадаємо наприкінці року краще тих, завдяки кому ми можемо святкувати у наших теплих помешканнях та віддамо шану тим, кого вже немає з нами.

Про це повідомляє Новинарня посилаючись на підтверджені дані всіх силових підрозділів у зоні АТО/ООС.

У 2019 році ми маємо “Небесну Сотню” з наших захисників на Сході України. Станом на 23 грудня полеглих внаслідок бойових дій маємо цілих 110 військових.

Бойові втрати 2019 року в особах. Колаж: Новинарня.

Серед полеглих захисників на Сході України ми маємо й втрати серед уродженців Жовківщини – Володимир Салітра.

До свого 30-річчя старший солдат, заступник командира бойової машини 24 омбр ЗСУ Володимир Салітра не дожив менше двох тижнів.

Народився він 24 липня 1989 року в селі Волиця, Жовківського району.

Жінка запевняє, що й на війну Володимир пішов передусім з турботи про молодшого брата — не хотів, щоб того забрали на строкову службу.

У листопаді 2016 року підписав контракт зі Збройними силами. Старший солдат, заступник командира бойової машини — навідник-оператор 2-го відділення 3-го взводу 9-ї роти 3-го батальйону 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

До завершення контракту залишалося кілька місяців, але в липні старший солдат Салітра планував приїхати додому в коротку відпустку — відсвяткувати день народження з родиною.

Та брат із сестрою так його і не дочекалися. Володимир загинув від кулі снайпера 11 липня о 23:30 в районі села Тарамчук, Мар’їнського району Донецької області. Поховали бійця в рідному селі.

Вічна та Світла пам’ять…