7 найцікавіших місць для відпочинку в Єгипті

Тури до Єгипту стають все популярнішими з кожним роком. І це не дивно, адже курорти Єгипту пропонують відпочинок в комфортних умовах, сонячну погоду і прекрасний сервіс круглий рік.

Однак, крім цього Єгипет зачаровує своєю особливою атмосферою і стародавніми пам’ятками. Куди поїхати в Єгипті? Пропонуємо розглянути 7 найцікавіших місць, які неодмінно варто побачити!

Щоб ознайомитись з більшим переліком цікавих місць,які варто відвідати в Єгипті запрошуємо перейти за посиланням : https://hittravel.com.ua/countries/yegypet/

Асуан
Асуан – це не просто саме південне місто Єгипту. Це місто, розташований на східному березі легендарного Нілу, приваблює безліч туристів з усього світу своїм колоритом і унікальними пам’ятками. Найважливіші з них – руїни стародавнього міста і музей Асуан. Варті уваги також монастир Святого Симона, побудований ще в VII столітті, і Мавзолей Ага Хана.

Ель-Гуна
Ель-Гуна – курортне місто, розташоване на узбережжі Червоного моря, в 25 кілометрах від більш відомої Хургади. Це один з найбільш розкішних єгипетських курортів з елегантними готелями найвищого рівня, великими полями для гольфу і казино. Крім фешенебельного неспішного відпочинку, курорт пропонує також безліч активних розваг, серед яких дайвінг, снорклінг і водні лижі.

Нувейба
Нувейба – єгипетський курорт, що розташовує до спокійного і умиротворений відпочинку. Що знаходиться в мальовничій місцевості на узбережжі затоки Акаба, Нувейба колись був найбільшим оазисом Синайській пустелі. Зараз курорт знаменитий своїми широкими піщаними пляжами, бірюзовою водою і прекрасними ландшафтами. Нувейба ще не настільки популярний курорт, як Хургада або Шарм-ель-Шейх, тому сюди приїжджають в основному любителі тихого затишної атмосфери і дайвінгу.

Дахаб
Дахаб – невелике єгипетський місто, в якому ще не так давно, в 1990-х роках, жили лише бедуїни. Сьогодні ж це міжнародний курорт, який приваблює чимало туристів. Одне з головних достоїнств Дахаба – неймовірні коралові рифи, які збереглися в їх первозданній красі. Саме тому тут так популярні заняття дайвінгом. Любителів підводного плавання чекає унікальна підводна печера Блакитна діра, глибина якої досягає 102 метрів, роблячи її одним з найпривабливіших місць для дайвінгу в світі.

Хургада
Хургада – без сумнівів, один з найпопулярніших курортів Єгипту. Тури в Хургаду вже давно полюбилися всім, хто цінує довгі піщані пляжі, різноманітність готелів і розважальних закладів, активні розваги і розвинену туристичну інфраструктуру. Цей курорт прекрасно підходить для сімейного відпочинку завдяки плавному заходу в море на більшості пляжів і готелям з безліччю розваг для малюків. Знайдуться тут заняття до душі і для молоді: можна відправитися в нічний клуб, на морську прогулянку на яхті або ж покататися на квадрациклах по пустелі.

Шарм ель шейх
Шарм-ель-Шейх – ще один не менш популярний курорт, розташований на узбережжі Червоного моря. Тури в Шарм-ель-Шейх вже давно стали для багатьох щорічною традицією. Курорт славиться своїм хорошим кліматом і численними прекрасними кораловими рифами з багатою підводним життям. Тут можна знайти готелі на будь-який смак, безліч розваг, дайвінг-центрів і кілька пам’яток.

Гіза
Гіза – місто в Єгипті, який, в першу чергу, всесвітньо відомим завдяки пірамідам. Саме піраміди Гізи є одним з Семи чудес світу. Вони були побудовані ще чотири тисячоліття тому і досить добре збереглися до наших днів. У 1979 році комплекс пірамід був узятий під охорону ЮНЕСКО. Найбільшою популярністю у туристів користуються піраміди Хеопса, Мікеріна і Хефрена.