Як вибрати запчастини для авто та де їх шукати

При досить широкому виборі, як самих запчастин, так і фірм з їх продажу часом придбання потрібних деталей становить певну складність.

Як же правильно, швидко і комфортно придбати запчастини для авто? Спробуємо розібратися.

Які бувають автозапчастини?
Запчастини до автомобіля бувають оригінальні ( «рідні»), які мають маркування автомобілебудівного заводу та неоригінальні (аналогові), які випускаються незалежними компаніями для різних марок автомобілів. Також можна купувати автозапчастини б / у.

Оригінальні деталі коштують значно дорожче, але відповідають стандартам якості.

Неоригінальні деталі до авто можуть випускатися як під маркою виробника, так і під маркою пакувальників.

Якість таких деталей різниться і, як правило, автозапчастини для іномарок б / у або для нових автомобілів власники підбирають «рідні». Взагалі купувати запчастини до автомобілів самостійно потрібно в тому випадку, якщо господар авто розбирається в них. У зворотному випадку краще довірити підбір автозапчастин для іномарок і вітчизняних авто фахівцям.

Важливе значення має місце, де купуються запасні деталі. Для іномарок та вітчизняних автомобілів існують зручні інтернет-магазини автозапчастин, наприклад сайт JAPAN-CARS , що пропонує широкий асортимент товарів, які можуть знадобитися при ремонті транспортного засобу.

Чи можна перевірити якість автозапчастин?
Оригінальні деталі, їх аналог або підробка – все залежить від того ким і де виготовлені запчастини. Деталі-аналоги виробляються відповідно до ліцензійної угоди виробника оригіналів. В цьому випадку автозапчастини для корейських автомобілів, західних і «штатівських» іномарок, а також вітчизняних авто за якістю практично однакові. Підроблені запчастини називаються умовно «китай» і часто їх видають за оригінал, але … На них відсутній знак виробника і фірмова упаковка, немає стікерів із зазначенням характеристики даної запчастини.

Які запчастини краще вибрати?
Оригінальні деталі. До таких покупок вдаються найчастіше власники нових авто престижних марок, які не економлять на таких «дрібницях» як запчастини. Але якщо автомобіль вже пробіг кілька тисяч кілометрів, то покупка оригінальної запчастини може коштувати також як сам автомобіль. Якщо ж бюджет автовласника не дозволяє розщедритися на нову деталь, можна придбати запчастини неоригінального виробництва.

Аналог. Це не обов’язково Китай. За цілком розумну ціну можна купити запчастини для автомобіля від іспанських, італійських та ін. Виробників. Але при покупці потрібно уважно розібратися, якою фірмою була виконана потрібна деталь. У такого придбання є і негативна сторона – аналогові запчастини для іномарки можуть підвести при установці на колишнє місце. Виникає розбіжність зазорів, отворів, кріплень і т.д. І тоді деталь «підганяється», що займає певний час.

Запчастини б / у. В цьому випадку можна піти на авторинок і спробувати знайти деталі з розібраного аналогічного авто, але тут виникає багато підводних каменів: деталь вже могла піддаватися ремонту, а сліди зносу вдало «загримовані». Втім, не виключена покупка дійсно оригінальної запчастини в пристойному стані.