ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ ВІКНА: ПЕРЕВАГИ

При покупці пластикових вікон варто звертати увагу не тільки на характеристики профілю та фурнітуру. Вкрай важлива і функція їх енергоефективності.Найбільший вибір енергоефективних вікон та дверей Ви знайдете за посиланням https://luxokna.com/okna/energosberezhenie ми ж детально розглянемо чим відрізняються енергозберігаючі вікна ПВХ від звичайних?


За зовнішніми ознаками склопакети однакові; ті і інші добре пропускають світло. Основна їх відмінність – в здатності ефективно зберігати тепло в приміщенні.

У стандартних віконних блоках ПВХ основну роль у захисті від холодів відіграє товщина повітряного прошарку між склом, а також кількість камер в склопакетах.
При виготовленні енергозберігаючих склоблоків виробники використовують спеціальне низькоемісійне скло, яке має спеціальне напилення з оксидів металу і має тепловідбивні властивості. Для збільшення енергоефективності камеру склоблока заповнюють інертним газом.

Важливо! Віконні конструкції з низькоемісійним «i» -склом здатні утримувати набагато більшу кількість тепла в приміщенні взимку, в порівнянні зі звичайними. Перешкоджають проникненню спеки в квартиру влітку.

Щоб прийняти рішення, чи доцільно встановлювати енергозберігаючий склопакет замість звичайного, порівняйте їх технічні показники.

Порівняльні характеристики теплопакетів


Чим вище коефіцієнт опору теплопередачі (м² ° C / Вт), тим меншим буде витік тепла:

Однокамерний склопакет із звичайним склом має коефіцієнт 0,36.
Однокамерний з низькоемісійним «i» -склом – 0,59.
Двокамерний зі звичайним – 0,51.
Двокамерний з «i» -напиленням – 0,78.
Ці дані наочно демонструють, що енергозберігаючі склопакети для вікон здатні затримувати тепло на порядок краще, ніж ті що традиційно використовуються при склінні.

Важливо! Однокамерні теплозберігаючі склопакети з енергоефективності перевершують звичайні двокамерні. Їх використовувати у випадках, коли існує необхідність знизити вагу стулок.

У чому особливості i-скла?
Унікальні теплозберігаючі властивості отримують за допомогою технології напилення найтоншого, невидимого для людського ока шару оксидів металу і срібла. Тому енергозберігаюче скло в склопакеті візуально неможливо відрізнити від звичайного.

Переваги i-скла:

Ефективно зберігає тепло в приміщенні взимку. Відбиває до 90% теплового випромінювання від радіаторів опалення та повертає його в кімнату; скорочує витрати на обігрів.
Захищає від спеки влітку, відбиваючи близько 30% сонячного випромінювання. Це забезпечує більш комфортний мікроклімат і дозволяє економити на кондиціонуванні.
Запобігає вигоряння на сонці шпалер, текстилю, предметів інтер’єру.
Вікна з і-склом не схильні до утворення конденсату і криги.


Чи мають енергозберігаючі склопакети недоліки? Основний їх мінус – вразливість м’якого напилення. Його легко пошкодити, також воно з часом під впливом кисню може руйнуватися. Однак недоліки нівелюються тим, що теплозберігаючий шар розташовується з внутрішнього боку, а склоблок герметично запаяний.