33-річний мешканець Золочівщини ледь не помер через хворий зуб

У 33-річного мешканця Золочівщини діагностували сепсис та менінгіт. Лікарі Львівської обласної інфекційної лікарні два тижні боролися за його життя.

Але лікарі пояснили, що все почалося з хворого зуба.

У чоловіка почалася зубна біль. Він не поспішав до лікаря та пив знеболювальні. Коли йому стало гірше він потрапив у реанімацію Буської центральної районної лікарні. Там йому видали хворий зуб, але виникла кровотеча, яку було важко зупинити.

26 березня його перевели до Львівської обласної інфекційної лікарні, також у реанімаційне відділення. Стан був вкрай важкий, пацієнт перебував у комі.

«На фоні сепсису у хворого розвинулося незгортання крові, тромбоцитопенія, тобто зниження тромбоцитів, що ускладнилося важкою кровотечею. Вона була настільки масивною, що він втратив половину своєї крові. Гемоглобін упав нижче 60. Окрім того, у нього ще розвинувся менінгіт, як ускладнення сепсису», – каже Віктор Токарєв, завідувач реанімаційного відділення.

Все ж таки спільними зусиллями лікарів кровотечу змогли зупинити.

Станом на 11 квітня, чоловік залишається у важкому стані. Йому перелили 2,5 літра крові та 3 літри свіжозамороженої плазми. Він при свідомості та вже потрохи повертається до життя.