Як самостійно вивчити англійську мову з нуля

Портал “Твоя Львівщина” вирішив розібратися, з чого почати людині, яка хоче дивитися фільми англійською та спілкуватися з іноземцями. З цими порадами вивчення незнайомої мови буде просуватися набагато швидше.

Поради для тих, хто вивчає іноземну мову

Перед вивиченням іноземної мови необхідно чітко розуміти на якому рівні Ви знаходитесь.Для цього рекомендуємо пройти тест з англійської мови .

Вчіться з інтересом
Будь-який викладач підтвердить: абстрактне вивчення мови дається важче, ніж оволодіння мовою заради конкретної мети. Тому на перших порах вчіть речі, які стануть в нагоді вам в роботі. Інший варіант – читайте ресурси на іноземній мові, що стосуються вашого хобі.

Запам’ятовуйте тільки потрібні слова

Всього в англійській мові більше мільйона слів, але в повсякденній мові використовується в кращому разі кілька тисяч. Тому навіть скромного словникового запасу вам вистачить для розмови з іноземцем, читання інтернет-видань, перегляду новин та серіалів.

Розклейте в будинку стікери
Це дієвий спосіб поповнити свій словниковий запас. Озирніться в кімнаті і подивіться, назви яких предметів вам невідомі. Переведіть назва кожного предмета на англійську, французьку, німецьку – будь-яку мову, який ви хочете вивчити. І розклейте такі стікери по кімнаті. Нові слова поступово відкладуться в пам’яті, і для цього не потрібно ніяких додаткових зусиль.

Повторюйте
Техніка інтервальних повторень дозволяє краще запам’ятовувати нові слова і поняття. Для цього проганяйте вивчений матеріал через певні проміжки часу: спочатку повторюйте вивчені слова часто, потім поверніться до них через кілька днів, а через місяць знову закріпіть матеріал.

Використовуйте нові технології
Навіть така дрібниця, як установка іншої мови в телефоні, може допомогти. Шукайте матеріали для навчання на безкоштовних сайтах на кшталт Learn English Today. Встановіть на телефон спеціальні додатки, наприклад Duolingo або Lingualeo.

Ставте реальні цілі
Будьте обережні з навантаженням і не перепрацював. Особливо на початку, щоб не втратити інтерес. Викладачі радять почати з малого: спочатку вивчіть 50 нових слів, спробуйте застосовувати їх в житті і тільки потім беріться за граматичні правила.

Звичайно ж, багатьох з нас хвилює питання, як вивчити англійську мову без допомоги репетитора. Самостійне вивчення іноземної вимагає самодисципліни і свідомості. Вам не потрібно кожного разу шукати для вчителя виправдання своєї невиконуваності. Обманювати себе, придумуючи причини, через які не вдалося вивчити нові слова або позайматися в потрібний час, абсолютно невигідно і безглуздо.

Спробуйте створити для себе якісь щоденні норми. Наприклад, 10 нових слів для запам’ятовування, 10 сторінок книги англійською або перегляд однієї короткої серії американського серіалу. У перший час вам, швидше за все, доведеться змушувати себе виконувати ці норми.

Але поступово щоденні заняття англійською увійдуть до звички, а кожне нове досягнення буде мотивувати на подальші кроки. Якщо не підходити до вивчення англійської як до нудної зубріння і нетрях теорії, а переключитися на живе спілкування, перегляд цікавих програм, читання книг, онлайн-тести та тренажери із запам’ятовування слів, то English легко стане частиною вашого повсякденного життя і захоплюючим хобі.