Як правильно вишивати бісером: поради для початківців


Всесвітньо відомі модельєри включають в свої колекції моделі з використанням вишивки бісером. Це – ексклюзивні моделі і вишиваються вони вручну, а, значить, створити подібний проект своїми руками може будь-яка майстриня, освоїла звичайну вишивку на тканині: вишивка на тканині з використанням бісеру не сильно відрізняється від простої вишивки нитками. Головне – придумати дизайн і майстерно розмістити вишитий малюнок на одязі. Оволодіти технікою зовсім нескладно, і нижче ми наведемо пояснення до схем і опишемо майстер-клас для початківців. Після цього ви зможете зробити неповторним будь-який предмет з вашого гардеробу.

Особливо ефектно виглядає бісер, пришитий до чорної тканини. Чорний одяг, декорований бісерними візерунками, виглядає урочисто і нарядно. Повний асортимент продукції для вишивання бісером ви можете знайти за посиланням https://vechornytsi.com . Ми ж розглянемо декілька порад для майбутніх майстринь.

Основні способи пришивання бісеру

Прикріплення одиночній намистинки

Бісеринку можна прикріпити звичайним стібком до матерії, а можна додати бісеринку поменше зверху неї і отримати невеликий вертикальний стовпчик . Замість нижньої бісеріни можна пришити пайетку. Щоб отримати більш об’ємну вишивку, можна виконати стовпчик з трьох і більше бісеринок.

Дуже гарний ефект створюють намистинки, що розрізняються за кольором і величиною, пришиті по одній впритул одна до іншої. Вдалим доповненням дизайну буває розміщення їх в рамках металевого контуру, або облямівки з контрастних за кольором бусинок. Також виходять цікаві композиції при розміщенні бісерин у вигляді хаотичної розсипки, що створює яскраві острівці на тканини.

Стібок «Вперед голку»

Щоб виконати цей базовий шов, потрібно вивести голку на лицьову частину роботи, надіти на неї бісеринку і провести голку крізь тканину поруч з бусинкою. Потім знову вивести голку на обличчя, виконавши короткий стібок з вивороту, і знову додати намистинку.

Шов рядковий

У цьому способі можна довільно регулювати проміжки між намистинками, і в залежності від них, результат може нагадувати вишивку швом «Вперед голку» . Коли вишивку потрібно зробити жорсткішою або закріпити намистинки на прямий / плавної звивистій лінії, по завершенні стібка голку протягують через пришиті бісеринки в протилежному напрямку, від чого вони «стають» рівно.

Стебельчатий стібок

Застосовуючи цей шов отримують досить жорстку вишивку. Виконується він так: набирається 2 намистинки, голка проводиться крізь полотно на виворіт сторону поруч з другою бусинкою. Потім голка виходить на обличчя між цими намистинами, проходячи через отвір другий бісеріни. Далі нанизується третя намистина і голка знову виходить на виворіт поруч з тільки що доданої бісеринкою. Вишивання по цій схемі триває, поки не отримують потрібну довжину рядка на тканини.

Шов арочний

Техніка виконання цього шва нагадує попередній, з тією лише відмінністю, що на голку нанизують від 2-х до 4-х бісеринок. При такій вишивці намистинки розташовуються вільніше, і робота виходить не такою жорсткою.