Як відрізнити оригінальні окуляри Polaroid від підробки

Сонцезахисні окуляри Polaroid, дійсно по праву, вважаються одними з кращих. Фірмове покриття з поляризующим ефектом не тільки захищає очі від шкідливих ультрафіолетових променів, але і усуває відблиски. Цей ефект називається поляризація, а саме покриття – поляризаційним. На даний момент воно є у всіх моделей цього бренду. Ці унікальні якості створюють більш контрастну і чітку картину навколишнього, навіть при яскравому сонячному світлі. Але всі ці властивості притаманні тільки оригінальним моделям!

Сонцезахисні окуляри чоловічі Полароид популярні в усьому світі вже більше 70 років. За цей час було створено величезну кількість підробок, які не мають до оригінальних окулярів ніякого відношення. Але все ж є кілька прийомів, за допомогою яких можна відрізнити оригінальні моделі від їх копій, або популярного останнім часом терміна – репліки.

Ознаки оригінальності окулярів Polaroid
Перше, на що варто звернути увагу – заушники оправ і фірмовий ярлик. Не потрібно проводити ніяких дослідів і експертиз, будь-який бажаючий при детальному огляді, знаючи всі хитрощі, зможе їх побачити.

  1. Правий завушник
    На внутрішній частині правого заушника оправи повинен відображатися оригінальний логотип компанії Polaroid з 9-ти квадратів і самого імені бренду.
  2. Лівий завушник
    Вказується номер моделі, що складається з латинських букв і цифр, кожна з яких має своє значення. Спочатку ставиться знак європейської сертифікації – «СЕ», потім серія, номер моделі і щільність світлофільтру. Для додаткового захисту від підробок, компанія Полароїд періодично змінює систему маркування. Тому, єдино вірний спосіб переконається в оригінальності моделі – звірити номер моделі з офіційним сайтом. До речі така можливість найбільш зручна саме при онлайн покупки в інтернет-магазині!
    Приклад нумерації на окулярах Polaroid
    Написів типу «Dezigned by» або «Made in … (UK, Switzerland, USA і т.п.)» бути не повинно. З листопада 2011 року Polaroid входить до складу групи компанії Safilo Group (Італія), але ця інформація не відображається на самих окулярах.
    Всі підписи маркувань та сертифікатів повинні бути виконані гранично якісно, ​​будь-які деформації, подряпини і потертості на нових окулярах – привід засумніватися в достовірності.
  3. Фірмовий логотип і буклет
    На всіх сонцезахисні окуляри Polaroid, на лівій лінзі, зверху, ближче до зовнішньої сторони, нанесений логотип Polaroid. Він не великий, і не потрапляє в поле зору. Нанесення дуже якісне, без розривів / перекосів / запливу фарби, і т.д.
  4. Комплектація
    У комплекті повинні бути присутніми фірмові: жорсткий футляр на блискавки, картинка-тест на поляризацію і серветка з мікрофібри, звичайно з оригінальною символікою. Зверніть увагу, в деяких серіях, окремі моделі окулярів Полароїд можуть поставлятися з м’якими чохлами в комплекті. Але тест, який проявляється тільки через окуляри з поляризаційним ефектом повинен бути обов’язково з кожним комплектом.
  5. Якість збірки
    Справжні окуляри Polaroid відрізняються максимально надійним кріпленням петель, яке навіть рік-два не втрачає своєї первісної функціональності і бездоганного зовнішнього вигляду. Люфт петель в місцях з’єднання дужок і лицьової частини оправи повністю виключений. Так само дивіться на місця стиків заушников і фронтальної частини. Вони повинні рівно стикатися один з одним. Навіть якщо ви не дуже розбираєтеся в якості, то принаймні можна відрізнити грубу підробку.

Всі зазначені вище тести застосовують тільки коли ви бачите окуляри в живу, в магазинах і салонах оптики, але як же без побоювання можна замовляти їх в інтернет-магазинах? Для початку пам’ятайте, що коли вам привезуть окуляри, ви можете (і повинні) їх перевірити, і в цей момент якраз і знадобляться пункти вище. Так само звертайте увагу на фото на сайті. вже по них іноді можна зрозуміти оригінал, або підробка.