Як вибрати ігровий ноутбук : поради

За які характеристики не потрібно переплачувати при виборі ноутбука


Екран з роздільною здатністю вище Full HD. У ноутбуків невеликі екрани і щільність пікселів дуже висока навіть при 1080p, тому більш високі дозволу, на наш погляд безглузді з точки зору якості картинки. А ще дисплеї з надмірною дозволом витрачають більше заряду батареї і вимагають набагато більше ресурсів для виведення картинки, що негативно відображається на швидкодії системи, а також мають проблеми з масштабуванням Windows.


Вибирайте збалансовані моделі для ігор. Не має сенсу вибирати для ігор ноутбук з бюджетною відеокартою на самому топовом процесорі, продуктивність все одно буде впиратися в можливості графічного чіпа, а процесор буде простоювати. Так само не має сенсу вибирати на самому слабкому процесорі і топової відеокарти. В такому випадку процесор просто не зможе підготувати достатню кількість кадрів для відеокарти, і вона буде навантажена в повному обсязі.
Дискретна відеокарта. Якщо вибираєте ноутбук для перегляду фільмів, інтернету, навчання, роботи в офісних додатках – з такими завданнями легко впорається вбудована в процесор графіка. Плюс дискретна відеокарта швидше буде витрачати заряд батареї.
Зайвий обсяг оперативної пам’яті. Об’єм оперативної пам’яті не прискорює роботу ноутбука, тому не має сенсу брати ноутбук з набагато більшим об’ємом, ніж потрібно під ваші завдання. Якщо вас турбує питання актуальності обсягу пам’яті, краще просто розглянути варіанти з можливістю майбутнього апгрейда.
Сканер відбитків пальців. Дактилоскопічний сканер є зручною альтернативою введенню пароля. Але ціна на ноутбуки зі сканером досить висока, тому користувач повинен зважити, чи потрібно переплачувати за таку функцію.


Повну інформацію про якісні компютерні ігри ви знайдете за посиланням play-score.com Ми ж розглянемо основні моменти при виборі ноутбука.
Оптимальний баланс при виборі ігрового ноутбука – це баланс процесор / відеокарта. Процесор повинен бути такої продуктивності, що розкривати весь потенціал відеокарти і в той же час при набагато більш потужному процесорі відеокарта все одно не видасть більше FPS, ніж може.

Ідеальний ігровий ноутбук повинен володіти високою продуктивністю і якісною графікою, тільки тоді геймер зможе грати в сучасні ігри на максимальних налаштуваннях якості. Вартість ігрових моделей досить висока, але це компенсується тим, що їх можна використовувати для виконання будь-яких завдань (в тому числі дизайну, відеомонтажу, проектування).

Як вибрати ноутбук для ігор? Треба розуміти, що хороший девайс не може коштувати дешево. Для того, щоб максимально зануритися у віртуальну реальність і отримувати задоволення від ігрового процесу, необхідно вибирати пристрої з такими параметрами:

Дискретна відеокарта. Для потужних ігор вона повинна бути не нижче GeForce GTX 1650. У 2020 Добре показали себе такі відеокарти: GeForce RTX 2060, GeForce GTX 1660 Ti, GeForce RTX 2070. в 2021 того ж варто очікувати від RTX 3060, 3070, 3080.
Процесор Intel Core i5-10300H і Intel Core i7-10750H. Серед лінійки процесорів AMD оптимально підійде Ryzen 5 4600H і Ryzen 7 4800H.
Об’єм оперативної пам’яті – від 16 Гб.
Наявність SSD-накопичувача об’ємом від 256 ГБ і вище.