Як вибрати якісну побутову техніку : поради експертів

Періодично життя ставить нас перед питанням, який холодильник вибрати. Це може бути приємний вибір, коли ми в’їжджаємо в нову квартиру і хочемо обставити її сучасними меблями і технікою. Може вибір бути і вимушеним, оскільки модель, яка стояла у нас до цього, зламалася, а ремонтувати її не вигідно з економічних міркувань. У будь-якому випадку, новий апарат – це приємне оновлення інтер’єру квартири. Особливо, якщо підійти до вибору з розумом.Повний асортимент холодильників ви знайдете на сайте Y.UA ми ж розглянемо детально як вибрати якісний холодильник.

Основні критерії, на які слід звернути увагу при виборі холодильника за параметрами:

  • Кількість камер
  • Тип розморожування
  • Об `єм
  • Кліматичний клас
  • Тип і кількість компресорів
  • Рівень шуму
  • Клас енергоефективності
  • Додаткові функції

Щоб зрозуміти який холодильник нам потрібен, розглянемо кожен критерій докладніше.

Типи холодильників
Відповідаючи для себе на питання, який холодильник вибрати, в першу чергу потрібно зрозуміти, який тип пристроїв вам підходить.

Двокамерні. Такі моделі холодильників складаються з двох відсіків, розділених дверцятами: в першому знаходиться холодильна камера, в другому – морозильна. Якісні морозильні камери ви знайдете за посиланням https://y.ua/morozilnye-lari/c10110


Однокамерні. Морозильник і холодильник розташовуються за одними дверцятами. Моделі не такі габаритні, але розмороження доведеться проводити постійно.


Side-by-Side. Такі моделі відкриваються, як розсувні двері. З одного боку розташовується морозильний відсік, з іншого – холодильник. Їх місткість помітно більше класичних моделей, але і місця вони займають більше.


Моделі без морозильної камери. Пристрої підходять для охолодження продуктів, а також напоїв. Досить компактні за розмірами, легко підійдуть для транспортування з однієї точки на іншу.
Який холодильник краще: «крапельний» або No Frost?


Технологія ноу фрост позбавить вас від необхідності періодичної розморожування холодильника. Принцип її дії полягає в використанні вентиляторів, які «ганяють» холодне повітря по морозильній камері. На стінках пристрою полій утворюватися не буде, а процес розморожування буде проходити в автоматичному режимі. Таким чином, вам не доведеться розморожувати холодильник і витрачати на це хвилини вільного часу, якого і так вічно не вистачає.

Зараз з’являються моделі холодильників з системою Full No Frost. Вентилятори розташовуються в обох камерах, тому інею не буде показаний, а стінки техніки будуть сухими і чистими.

Додаткова безпека для сімей з маленькими дітьми
Якщо в сім’ї є маленькі діти, функція захисту від дітей буде зовсім не зайвою. Така опція є в моделі ATLANT ХМ 4424-089 ND. Вона блокує двері і панель управління пристроєм, щоб діти не могли заглянути в пристрій. Для того, щоб розблокувати холодильник і відкрити його, на панелі потрібно набрати певну комбінацію клавіш, яке знатимуть тільки дорослі члени сім’ї.

Ринок пральних машин відрізняється різноманітністю. Виробники прагнуть відповідати запитам споживачів і постійно вдосконалюють моделі пральних машин. З’являються нові режими прання, додаються такі функції, як сушка білизни в машині, обробка парою або стерилізація іонами срібла. Кожен покупець може вибрати той функціонал, який підходить саме йому. З повним асортиментом пральних машин ви можете ознайомитись за посиланням https://y.ua/stiralnye-mashiny/gorenje . Характеристики пральних машин, наведені нижче, допоможуть вам зробити вибір з широкого асортименту.

Встановлення пральної машини

В першу чергу необхідно визначитися з місцем для установки пральної машини. Зазвичай це ванна кімната або кухня. Для установки у ванній підійде окремо стояча машина, а для кухні краще віддати перевагу вбудованій моделі. Для вбудовування призначені спеціальні моделі з мінімальним рівнем шуму і вібрації, щоб виключити руйнування знаходиться поруч меблів. Пральна машина зручна в експлуатації, її можна повністю приховати і не піклуватися про те, чи впишеться вона в інтер’єр. Але варто врахувати, що вбудовані моделі коштують дорожче.

Якщо ви віддали перевагу вбудовується пральній машині, то визначте, який тип вбудовування вам необхідний.
Вбудована під стільницю пральна машина встановлюється під загальну з кухонними шафами робочу поверхню, але її передня частина видна і відкрита для прямого доступу.
Повністю вбудована пральна машина повністю прихована фасадом і стільницею

Зробити правильний вибір не так складно, як здається. При виборі пральної машини орієнтуватися слід в першу чергу на такі параметри як тип установки, габарити, обсяг завантаження, класи прання, віджимання і енергоспоживання. Не зайвим буде звернути увагу на матеріал бака і барабана, кількість автоматичних програм, параметри безпеки (система зупинки води, блокування управління від дітей, контроль піноутворення), наявність таймера відкладеного старту. Оцініть, наскільки будуть затребувані ті чи інші додаткові функції і чи варто за них переплачувати.