Як вибрати тату салон у Львові — на що звернути увагу, основні рекомендації по вибору професіонала

Татуювання – це пам’ятний малюнок на шкірі, який наноситься за допомогою пермаментной фарби і спеціального апарату. У сучасному світі використовують, як символ самовираження. Навіть у найменшому регіоні є свої тату салони, в яких працюють майстри натільного живопису. У великих містах вони обчислюються десятками, а іноді навіть сотнями.

Знайти майстра і записатися на татуювання у Львові можна на сайті barb.ua. В “Галереї тату” є фото робіт спеціалістів – вони допоможуть визначитися з татуювальником.

А як не загубитися в різноманітті вибору і потрапити в руки до хорошого майстра, дізнаємося з цієї статті.

Що таке тату салон

Тату салон – це косметичний салон, який надає клієнтові послуги по набитию татуювань у Львові і їх зведенню. Приміщення має бути з окремим входом і містити два кабінети: приймальня і процедурний кабінет.

Які бувають тату салони

Організації діляться на два види:

  • Тату-студія.
  • Тату-салон.

Їх головна відмінність – це масштаб приміщення і кількість майстрів. Тату-студії часто розташовані в торгових центрах і мають 1-2 майстри в арсеналі і один косметичний кабінет. Тату-салон – це повноцінне приміщення, де працюють від 3 до 50 майстрів. При вході є простора гардеробна кімната і зал очікувань, в якій можна провести час за чашкою кави, чекаючи свою чергу. Також тату-салони можуть спеціалізуватися тільки на татуюванні або включати у свій перелік інші послуги: пірсинг і пермаментный макіяж.

Список процедур

У салонах Львова виконуються наступні процедури:

  • Нанесення кольорового татуювання. Такі роботи дають широкий простір для творчості, але їх потрібно оновлювати. При створенні тату використовується техніка в стилі реалізм, акварель і нью.
  • Нанесення чорно-білого татуювання. Такі роботи коштують дешевше і довше зберігають контраст.
  • Мушка (імітація родимки). Виконується спеціальною голкою, на яку наноситься невелика кількість фарби.
  • Перекриття шрамів татуюванням. У цій ситуації можна покладатися на досвід майстра, який підкаже, як краще закрити дефект за допомогою натільного живопису.
  • Розробка індивідуального ескіза. Багато клієнтів розповідають майстрові свою передісторію і очікування. По індивідуальному замовленню буде розроблений персональний малюнок, який належатиме саме вам.
  • Виправлення старих тату. З часом будь-який малюнок втрачає свій колір і чіткість ліній, тому його необхідно реставрувати один раз в п’ять років.
  • Видалення татуювання. Процедура проводиться спеціальним лазером під анестезуючим ефектом.
  • Тимчасові татуювання (хна). Такі малюнки тримаються близько місяця. Вони повністю безпечні для здоров’я і абсолютно безболісні.
  • Тату, що світяться в ультрафіолеті. Для малюнка використовуються флуорисцентні тони, які стають помітні тільки в темний час доби. Татуювання, що світять, повністю безпечні.

Перед нанесенням малюнку майстер приміряє ескіз і дає свої рекомендації. Коли обидві сторони прийшли до взаєморозуміння, вводиться анестезуючий препарат для притуплювання больових відчуттів. Саме тому майстер натільного живопису повинен уміти не лише добре малювати, але і розбиратися в анатомії людини.

Рекомендацію по вибору тату салону у Львові

Татуювання – це косметична процедура, яка при невмілому нанесенні може спричинити серйозні наслідки для здоров’я. Щоб цього не допустити, треба скористатися списком рекомендацій:

  • Салон повинен відповідати усім санітарним вимогам і за запитом клієнта пред’явити сертифікат.
  • У майстра має бути сертифікат про закінчення курсів за фахом ” Татуювання” і досвід роботи більше 2 років.
  • Портфоліо художника. Бажано детально розглянути усі роботи майстра, приділяючи особливу увагу колірній палітрі і чіткості ліній.
  • В ідеалі у майстрів тату сервісу повинна бути медична освіта.
  • Ознайомитися з відгуками клієнтів. У кожного салону є своя сторінка в соціальних мережах, знайти відгуки про ТОПових тату-майстрів Львова можна на barb.ua. Щоб упевниться в правильному виборі, можна написати особисте повідомлення колишнім клієнтам. Вони з радістю поділяться своєю історією.
  • Уточніть у майстра, які компоненти входять до складу фарби.
  • Остерігайтеся дешевої вартості. Бюджетні роботи виконують майстри-практиканти, які тільки починають свій шлях. Татуювання – це пам’ять на все життя, тому на ньому не варто економити.

Ці рекомендації допоможуть вибрати хороший тату салон і потрапити в руки до досвідченого майстра. Читайте відгуки клієнтів і вимагайте наявність усіх сертифікатів, тоді результат буде позитивним.