Як вибрати стіл на кухню

Якщо ви зіткнулися з питанням, який стіл вибрати на кухню, саме час відкинути поспіх. Обідньому столу надають великого значення в багатьох культурах. Все просто: за ним люди їдять, розмовляють, діляться своїми думками і переживаннями. В такому випадку зрозуміло, який повинен бути стіл на кухні: затишний, довговічний і відповідний саме вашому будинку.

При цьому вибір на ринку величезний: це може бути скляний кухонний стіл, кам’яний, овальний, високий, низький і т.д. Вибирати складно, але ми розглянемо в статті декілька критеріїв, за якими ви зрозумієте, що шукати.

МАТЕРІАЛ


Від матеріалу залежить зовнішній вигляд столу, його довговічність і те, як він впишеться в інтер’єр кухні. Розглянемо, які пропозиції зустрічаються найчастіше і з чого ви будете вибирати, коли почнете дивитися, який стіл краще купити на кухню:
Столи зі скляною стільницею відрізняються сучасним дизайном, завдяки якому вони гармонійно виглядають в інтер’єрі стилю хай-тек. Скляні столи зручні в догляді і досить прості: їх можна використовувати як підставки для комп’ютера, телевізора, приймати за ними їжу, працювати і т.д. У невеликих приміщеннях скляні столи візуально економлять простір, роблять інтер’єр легше. До того ж, це абсолютно екологічний і нешкідливий варіант.

Натуральне дерево – найдорожчий, міцний і статусний варіант.Проте все частіше господарі купляють столи з дерева . Меблі з дерева мають неповторну природну фактуру, приємний аромат, зберігає тепло. До того ж ви можете розглянути різні сорти деревини: дуб, сосна, модрина, бук та багато інших. У кожної породи дерева своя колірна гама, аромат і унікальні властивості.


Пластик дешевший варіант, зате передбачає масу дизайнерських рішень. Це яскраві столи, які можуть бути оформлені в абсолютно будь-якому стилі. Такі столи роблять кухню більш живою і позитивної при вмілому поєднанні кольорів. При цьому матеріал міцний і досить простий в плані догляду та прибирання.

ДСП – найдешевший матеріал для столу на кухню. Його ви можете вибрати, якщо не плануєте сильно навантажувати обідній стіл або готувати на ньому. Є кілька різновидів ДСП, докладніше ви можете про них запитати у консультанта, коли зважитеся який стіл поставити на кухню.


Важливо! При виборі дивіться не тільки на властивості кожного матеріалу, а й стиль інтер’єру. Наприклад, якщо ви любите хай-тек, в нього навряд чи впишеться дубова натуральна меблі. У такому випадку відповідний варіант потрібно шукати серед скляних або металевих столів.

ФОРМА І РОЗТАШУВАННЯ


При виборі форми і розташування столу треба відштовхуватися від планування і розмірів кухні. Якщо ваша кухня досить велика і простора, буде красиво і зручно виставити весь гарнітур уздовж однієї стіни, а стіл поставити впритул до протилежного.

Стиль і колір


Орієнтуйтеся на стиль кухні. Столи з дерева та каменю хороші практично в будь-якому інтер’єрі, але найкраще – в класичному стилі. Скло частіше використовується в стилі хай-тек. А пластик і метал використовують, щоб створювати сучасні дизайнерські поєднання.
Вам не обов’язково вибирати до столу стільці з тієї ж колекції. Буде цікавіше, якщо ви вирішите змішати різні стилі і матеріали. Столу не обов’язково гармоніювати зі стільцями – можна з журнальним столиком, торшером, тумбою під ТВ або іншими елементами в кімнаті.

Оптимально, коли колір столу відповідає кольору оформлення кухні. Але акценти – це теж добре. Тому колір вашого обіднього столу може істотно відрізнятися.
Допускається розбіжність кольору столу з кольором стільців на 1-2 тони в класичному оформленні інтер’єру.
Якщо для столу і стільців ви використовуєте різні кольорові гами, стежте за тим, щоб стіл гармоніював з якимось атрибутом в кімнаті. Красиво виглядає приміщення, в якому можна помітити ідею, єдину композицію в меблів.
Білий буде добре виглядати на будь-якій кухні. Світлі тони візуально роблять інтер’єр легше і вільніше.
Не намагайтеся зафарбувати або приховати натуральну фактуру дерева. Деревина виглядає дорого, благородно і унікально.