Як вибрати скляні перила : поради

Як і будь-який інший вид виробів скляні перила можна розділити на категорії. Це кілька основних типів і для кожного встановлені індивідуальні вимоги до монтажу, нормам безпеки, характеристикам зносостійкості і дизайну:

  • Огородження для приватного об’єкта – котедж, квартира з дизайнерським ремонтом, дача і так далі
  • Огородження для комерційних об’єктів – торговий центр, офіс, адміністративні будівлі, інше
  • Огородження для навчальних закладів – від дошкільних до університетів
  • Огородження для місць громадського користування – парки, прогулянкові території, підземні переходи, інше
  • Огородження для видів транспорту – наприклад, леєрні для яхт, кораблів, катерів

Відразу відзначимо, що огорожі зі вставками зі скла є універсальними, так як цей вид виробів відноситься до екранним, здатним забезпечити максимальну безпеку навіть для маленьких дітей. Тобто, установка таких конструкцій рекомендована для будь-яких проектів, включаючи дошкільні установи. Не будемо заперечувати і естетичність такої продукції, це дійсно дуже красиво.

При розміщенні замовлення можна вказати на необхідність використання в дизайні вашого логотипу або тематичних зображень. Часто огорожі з логотипами є додатковою, хорошою рекламою для вашого бізнесу – цю модель виробництва часто використовують для оформлення торгових центрів та інших комерційних об’єктів.

Існує, на жаль поширена, але абсолютно помилкова думка, що в приватні будинки і квартири скляні перила встановлювати не варто. Посперечаємося реальними прикладами – навіть невеликий за розміром варіант допоможе красиво і оригінально зонувати площу приміщення, наприклад, в кухнях відкритого типу і вже тим більше незамінні для великих по периметру або багаторівневих житлових об’єктів. Дизайнери із задоволенням пропонують своїм замовникам варіанти з використанням комбінованих матеріалів: сталь, ударостійке скло, дубові перила.

Такі огорожі абсолютно по-іншому будуть виглядати і дійсно додадуть інтер’єру затишку, теплоти, естетичності. До того ж, таке рішення вкрай практично: термін експлуатації виробів вимірюється роками.