Як вибрати вишку-тура : 6 корисних порад

Якщо компанія планує здійснювати будівельні і монтажні роботи на висоті, їй знадобиться вишка-туру. Таке обладнання нерідко купують і приватні забудовники. Найбільший асортимент вишок-тура ви знайдете за посиланням https://tehpromproect.com.ua/catalog/vyshki-tury . Ми ж розглянемо 6 основних на які в першу чергу слід звернути увагу при виборі баштової вишки?

вишка-тура

Фактори, що впливають на функціональність вишки-тура:

  • Наявність домкратів або можливість придбання їх окремо. Вишки-тура комплектуються ними для вирівнювання конструкції на вибоїстій, з нерівним рельєфом місцевості. Саме таким найчастіше буває основа на будівельному майданчику.
  • Площа, яку займає конструкція. Можна купити в Україні вишку-тура як з маленьким робочим настилом, призначеним для однієї людини, так і з площадкою, розрахованою на одночасну роботу декількох людей. Однак, якщо вишка купується для фасадних ремонтних робіт, потрібно мати на увазі, що самі будівлі можуть розташовуватися дуже близько до дороги. Тому для таких цілей бажано мати вишку з невеликою робочою площадкою, яка займе на тротуарі трохи місця. Якщо ж конструкція буде експлуатуватися на будівництві, де багато вільного простору, краще придбати вишку-тура з настилом великого розміру, на якому можна вільно розмістити інструменти та матеріали.
  • Стабілізатори (бічні підпори). Якщо стабілізатори не йдуть в комплекті з вишкою-тура, їх слід придбати окремо в тому випадку, якщо плануються роботи на висоті 9 і більше метрів. В іншому випадку конструкція може становити небезпеку для людей, які працюють на вишці, так і тих що знаходяться поблизу.
  • Матеріал, з якого виготовлена ​​вишка. Професійним вважається обладнання з сталевих труб. Якщо вишка буде експлуатуватися на вулиці, важливо, щоб її елементи мали надійне захисне покриття, що запобігає корозії.
  • Колеса. Бажано, щоб вони були оснащені гальмами. В іншому випадку вишку буде важко зафіксувати на місцевості. Резинові колеса надійніші від пластмасових.
  • Максимальне навантаження. Деякі моделі, призначені для застосування на заміській ділянці або в приватному будинку, розраховані на порівняно невелику вагу. Тому перш ніж використовувати такі конструкції на будівельному майданчику, необхідно уточнити допустиме навантаження. Бажано, щоб воно була не менше 200 кг.


Керуючись цими рекомендаціями, буде простіше купити вишку-тура для тієї чи іншої конкретної мети.