Як вибрати будинок для людей похилого віку?

Це важке рішення потребує тривалих роздумів та підготовки. Варто не тільки звертати увагу на рекламу, що йде в засобах масової інформації і розміщена на всіх парканах і стовпах. Варто поговорити зі знайомими людьми, перед якими стояло таке запитання. І лише зібравши всю доступну інформацію, потрібно переходити до безпосередніх дій. Так само важливо поцікавитись як оформити людину в будинок престарілих правильно.

Як вибрати будинок для людей похилого віку?

Починаючи вибір будинку для людей похилого віку, перш за все потрібно звернути увагу на відстань, пансіонат повинен знаходитися недалеко. Для його вибору, зайдіть у мережу і підберіть 4 чи 5 адрес клінік, що знаходяться найближче.

Потім зателефонуйте туди і домовтеся про візит. Нехай вам проведуть екскурсію по самій будові, території та службам. Слідкуйте за тим, щоб на всі ваші запитання співробітник, який проводить ознайомлювальну екскурсію, давав розумну і просту відповідь.

Зверніть увагу на свої відчуття під час першого відвідування. У приміщенні пансіонату:

  • світло;
  • чисто;
  • приємно;
  • добре пахне.

Звертайте увагу на те, як зустрічає персонал. Ви готові провести всюди, куди ви хочете? Вам залюбки дають пояснення? Як реагують люди похилого віку на появу співробітників?

Подивіться, чим займаються мешканці інтернату. Чи організовано їхнє дозвілля. Чи спокійна обстановка панує в приміщенні. Звертайте увагу на те, чим зайнятий персонал і як він поводиться з людьми похилого віку.

Помічайте, чи добре доглянуті меблі, стіни та ліжка. Чи чиста на них білизна, чи не облупилася фарба.

Як підібрати інтернат для пенсіонерів – на що звернути увагу

Найкраще, якщо є така можливість, захопити із собою свого літнього родича. Навіть якщо у перший момент йому не сподобається, то згодом він зможе самостійно та об’єктивно оцінити побачене та сформулювати свої побажання.

Проходячи коридорами, варто придивитися до ламп виклику обслуговуючого персоналу. Якщо лампи горять постійно – це означає, що медсестер та санітарок надто мало, а це несе загрозу здоров’ю та комфорту постояльців.

Обов’язково беріть із собою папір та ручку. По-перше, це допоможе не забути питання, які у вас виникли ще до відвідування, а по-друге можна буде записати зауваження, щоб потім на дозвіллі проаналізувати побачене.

Говоріть, що ви обов’язково розмістите свого родича у цій клініці. Це пояснить вашу скрупульозність і дозволить заздалегідь оглянути кімнату, де імовірно буде розміщена близька людина.

Якщо потрібен медичний нагляд, варто поговорити з лікарями та сестрами, щоб дізнатися, що вони чули про той чи інший заклад і що можуть порадити.

Якщо зустрінуться родичі інших людей похилого віку, обов’язково поговоріть з ними. Які мають претензії. Чи задоволені вони доглядом та харчуванням.

Велику допомогу справі можуть надати соціальні працівники. Постійно зіштовхуючись з одинокими старими і працюючи в пансіонатах, вони мають професійну думку, що ґрунтується на тривалих спостереженнях. Якщо люди похилого віку постійно скаржаться, то тільки соціальний працівник, який має можливість говорити з великою кількістю пенсіонерів, зможе відокремити просте старече бурчання від реальних скарг та недоліків тієї чи іншої установи.

Важлива інформація перед вибором пансіонату

Перед тим, як обрати будинок для літніх людей, обов’язково поцікавтеся результатами річних перевірок департаменту громадського здоров’я. Усі проблемні області для того чи іншого інтернату буде вказано там. Дивіться на звіти через призму того, що ваш улюблений дід перебуватиме саме там.

Якщо ваш родич має конкретні проблеми зі здоров’ям, зверніть увагу на специфіку лікувальної роботи. Якщо проблем у цій галузі не зазначено, робота знаходиться на хорошому рівні.

Неодмінно поцікавтеся наявністю пожежної сигналізації.