Як аварійна водоканалу може допомогти затопленні квартири?

Ви колись заливали сусідів? Героїня нашої статті Олена зіштовхнулася з такою проблемою зовсім недавно – вона стала винуватицею залиття, внаслідок якого постраждали її власна квартира та дві сусідські. Сама квартири, яка розташована на четвертому поверсі цегляної п’ятиповерхівки. Туди вона переїхала ще в 2003 році:

Мені дуже подобається наша оселя – вона така тепла, світла, ще й розташована в зручному місці. Але ця ситуація вибила мені з колії. І це перший раз коли я не знала що мені робити. Добре що мама мені сказала що існує аварійна водоканалу “Труболюб”.

Деталі за посиланням – https://trubolub.com.ua/uk/uslugi/avarijna-vodokanal/

21 грудня 2021 року
– Як розпочинався той день, коли у вашій квартирі стався потоп? Чи було якесь передчуття, що будуть неприємності?

Початок того дня пам’ятаю погано… Це було двадцять перше грудня, залишалося рівно два дні до мого дня народження. На душі було спокійно, передчуття не було. У мене навіть були плани на вечір – хотіла зустрітись із друзями! Загалом, нічого не підозрюючи, зібралася та пішла на роботу.

До вечора я нічого не знала. Сусіди теж пішли на роботу і не знали, що відбувається.

Пам’ятаю, як одразу після роботи вирушила до магазину. Саме там мене й застала новина про затоплення. Зателефонували з незнайомого номера – це була сусідка по поверху, яка повідомила, що я заливаю сусідів знизу.

Тоді серце пішло в п’яти і перехопило подих. Відверто кажучи, відразу я згадала про собаку, яка була вдома сама.

Ось магазину до нашого будинку пішки йти хвилин п’ятнадцять, коли я в стані шоку добігла хвилин за шість.

Опинившись біля своїх дверей, я вже побачила воду і зрозуміла, що справа погана… За дверима чекала наступна картина: повністю залиті коридор та кухня та мокрий переляканий пес.

– І все-таки, звідки з’явилася вода, що спричинило затоплення?

Спочатку розуміла тільки, що вода лиється звідкись з-під раковини на кухні. Натиск був такої сили, що я навіть не бачила, звідки саме вона йде. Як виявилось, прорвало трубу як а була дуже засміченою, а я якось цього і не помічала. Була дуже заклопотана на роботі.

– Чим усе закінчилося? Якими були масштаби збитків?

Добре що майстри з компанії “Труболюб” швидко приїхали та все полагодили. Але я ще до другої години ночі упорядковували квартиру, і тільки після цього стали оцінювати «масштаби лиха».

Можу сказати точно: ми відбулися легким переляком – у моїй квартирі з меблів та техніки практично нічого не постраждало. У жалюгідному стані була тільки кухня: розклеївся стіл, шпалери здулися, все інше, згодом, висохло.

На жаль, другим квартирам дісталося набагато більше: стеля, стіни, шафки, двері були затоплені у сусідів знизу. Звичайно, все це вимагало ремонту або заміни, а отже, треба було вирішити фінансове питання.