Яким автозапчастинами віддати перевагу – оригінальним або аналоговим?


Автомобіль – транспортний засіб, до якого пред’являються підвищені вимоги безпеки, так як від його справності може залежати людське життя. Саме тому, до процесу підбору запасних частин, на заміну тим що вийшли з ладу, необхідно проявляти скрупульозний підхід. Найбільш поширена дилема кожного автовласника які ж запчасти с разборки вибрати

Відмінність оригінальних і неоригінальних запчастин


Справжня – оригінальна запчастина випускається самим автозаводом або довіреною підприємством під його строгим контролем. Вона виготовляється на фірмовому обладнанні і абсолютно за спеціальною технологією з абсолютним контролем якості, тому бездоганно відповідає конкретній марці машини або її специфічної модифікації. Відрізнити таку можна за даними на упаковці де вказуються реквізити заводу, а також номер деталі / виробника / серійний номер.

Аналог зовні може бути не відрізняється від оригіналу, так як в ідеалі повинен бути точною його копією. Він проводиться на заводі сторонньої фірми. У деяких випадках такі запчастини виготовляють підприємства, які отримали офіційне замовлення від автоконцерну на виробництво оригінальних деталей. У такій ситуації одна партія відправляється до замовника, а інша упаковується і надходить у продаж під власним брендом, але вже як копія, і природно важливе питання – чи була дотримана строго технологія і абсолютний контроль якості (тому що багато хто цього не роблять, зменшуючи тим самим витрати).

Оригінальний значить кращий?


Громадська думка говорить: запчастина з «рідного» заводу автомобіля мають незаперечну якість, але й коштують дуже дорого. А як йдуть справи в реальності?

Ціна дійсно буде високою.
Деякі автомобілі мають кілька модифікацій, деталі до яких можуть відрізнятися. Купівля оригіналу в даному випадку вселяє повну впевненість у відсутності помилки.
Матеріали, вироблені під егідою будь-якого концерну-автовиробника, проходять той же жорсткий контроль якості, що й інша продукція, отримуючи відповідні сертифікати. Вони мають гарантовану надійністю і довговічністю. Звідси і чимала вартість.
Завдяки ідеальній сумісності і переваг, описаним в пунктах вище, така деталь характеризується максимально тривалим терміном служби.


Чим привабливі аналоги?
Запчастини від менш відомих фірм коштують дешевше, дозволяють не виробляти переплату за бренд.
Якщо мова йде про деталі, виготовлені за ліцензією автозаводу, але потрапила на прилавок під іншою торговою маркою, у вас є хороший шанс отримати якісну річ за менші гроші. Щоб дізнатися, чи так це, необхідно уточнити інформацію про виробника, а також про те, яке підприємство цю річ зробило, а яке упаковані – іноді це різні фірми.
Якість копії безпосередньо залежить від виробника і його репутації, тому варто прислухатися до відгуків. Не кожна з них – гідний конкурент свого прототипу. Не потрібно боятися неоригінальною речі, головне – вибирати з розумом.
Безумовна перевага аналогових запчастин в тому, що їх можна підібрати до автомобілів, вже знятих з виробництва або в інших випадках, коли немає можливості придбати оригінал.

Пам’ятайте, що кінцевий вибір завжди залишається за вами. Але якщо ви недостатньо впевнені, не бійтеся звернутися до фахівця за індивідуальною консультацією.