Фасадні термопанелі для дому та офісу

Кінцевим результатом будівництва та ремонту у будь-якому будинку є його облицювання, а якщо Ви хочете заощадити на опаленні у приміщенні, то разом з облицьовуванням варто подбати про зовнішнє утеплення стін. Фасадні термопанелі, поруч із ОСП – плитами, сендвіч – панелями та вентильованими фасадними системами є ще одним видом теплоізолюючого матеріалу нового покоління.

Попит на утеплюючі матеріали був і залишається дуже високим, але популярності набувають лише ті, які якнайкраще відповідають таким критеріям:

  • Ефективно та відчутно знижують тепловтрати будівлі;
  • Ефективно та відчутно знижують тепловтрати;
  • Мають високі показники вологопоглинання та звукоізоляції;
  • Знижують бюджет на ремонт, та економлять будівельні матеріали;
  • Дозволяють зекономити час та не вимагають спеціальної підготовки по встановленню;

Термопанелі – це ледь не єдиний будматеріал, який поєднує в собі все, що описано вище. Єдиним мінусом на все це є досить висока ціна, але, порівняно з «поодиноким оздобленням», може обійтися навіть в декілька разів дорожче.

З чого складаються фасадні термопанелі

Термопанелі – це комбіновані плити, що складаються з доволі товстого утеплюючого шару, плівки з фольги, яка ізолює один шар від іншого, та декоративного шару, що є зовнішнім.

Зупинімося на утеплюючому шарі. Він має два варіанти наповнення:

  1. дешевий ( якій містить в собі пінопласт, або мінеральну вату)
  2. дорожчій (складається з екструдованого пінополістиролу та поліуретану). Цей варіант є більш дорожчім, бо має вищу щільність та досіть велікій термін служби.

За різновидами термопанелі поділяються на:

  • прості, складені з двох шарів, плити, що уявляють із себе утеплювач та приклеєне до нього облицювання.
  • складні, сладені з трьох шарів конструкції, у якіх утепюючій шар включає в себе ОСП- плити та додатково може містити впресовані металеві, або пластикові заставні. Ці заставні надають панелям жорсткості та полегшують монтаж.

Різновиди термопанелей

За різновидами термопанелі розподіляються на декілька груп. Перша група включає в себе розподіл за типом утеплюючого шару.

Утеплюючій шар може складатися з:

  • Полістиролу
  • Поліуретану

Давайте більш ретельно зупинимося на кожному з них.

Характеристики панелей з поліуретану такі:

  1. Коефіцієнт густини -60 кг на метр кубічний;
  2. Теплопровідність досить низька- 0,029 Вт на метр;
  3. Закриті внутрішні пори, що займають 75% виробу;
  4. Поліуретан значно краще витримує перепаді температури в діапазоні від-160 до +140 градусів. При цьому фізичні характеристикі залишаються незмінними;
  5. Має дуже високий пказник адгезії;
  6. Грибок та пліснява не ушкоджують поліуретан. Витривалий до агресивних середовищ;
  7. Вогнестійкий, не схильний до возгоряння, але якщо спалахує, то горить дуже швидко, виділяючі при цьому токсичний дим;
  8. Термін придатности щонайменше 50 років;

Характеристики панелей з полістиролу такі:

  1. В порівнянні зі щільністю поліуретану показник полістиролу ніжчій – 40 кг. на метр кубічний;
  2. А от теплопровідність навпаки, більш висока;
  3. Також не стійкий до вологи, а от до цвілі та грибку схильний;
  4. Не стійкий до перепадів температури;
  5. Панелі з полістиролу можуть деформуватися, якщо вийшов термін прідатності, або ж вони зберігалися в агресивному середовищі;
  6. Легкозаймисті. Згоряючі, виділяють багато їдкого, токсичного диму;
  7. Експлуатаційний термін не більше 15 – ти років;

Великою перевагою панелей з полістиролу є доступна ціна, яка майже вполовину менша аніж на поліуретанові панелі.

Сфера застосування утеплювальних панелей

Теплоізоляція та оздоблення утеплювальними панелями застосовується у новобудовах, або при ремонті вже існуючіх будинків. Якщо стіни будівлі що утеплюється зроблені за рівнем, панелі можна кріпити просто на спеціальний клей та дюбеля. При ремонті старої будівлі, з нерівними стінами, спочатку встановлюється металевий каркас, а потім панелі. Додаткового вирівнювання стін у цьому випадку не проводиться.

Термопанелями оздоблюють будь – які види будівель – від приватних будинків до офісних приміщень та торгових павільйонів. Завдяки легкості матеріалу, термопанелі можна використовувати в оздобленні багатоповерхівок без ризику навантаження на фундамент.

Наша компанія «ROYAL FASAD», яка існує на рінку з 2013 року, працює по всій Україні з повним спектром послуг від виробництва до монтажу у Вашому будинку. Ми маємо представництва в усіх великих містах України. Ми використовуємо перевірені та сертифіковані технології виробництва клінкерних панелей на основі матеріалів та сировини, придбаних в ЄС.