У Стрию затримали зловмисника, який причетний до розбійних нападів на магазини (фото)

Сьогодні, 9 червня, надійшло повідомлення від працівниці одного з магазинів до Стрийського відділу поліції про те, що у торгівельний заклад у селі Дуліби Стрийського району зайшов невідомий чоловік, який погрожував їй предметом, схожим на пістолет та вимагав гроші з каси. Оскільки виручки у магазині не було, зловмисник втік з місця події, прихопивши з собою пляшку алкогольного напою. На місце події виїхали група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на Відділ комунікації поліції Львівської області та Управління поліції охорони у Львівській області.

За кілька хвилин після повідомлення в чергову частину Управління поліції охорони у Стрийському районі надійшов сигнал «Тривога» з магазину, розташованого на околиці райцентру міста Стрий. За вказаною адресою негайно виїхали група реагування поліції охорони.

“09.06.2020 група реагування Стрийського міжрайонного відділу УПО Львівської області отримала сигнал «Тривога» з магазину «Продукти» у м. Стрий, Львівської області, який перебуває під охороною поліції охорони.
За інформацією продавця, невідома особа, погрожуючи предметом схожим на пістолет, вимагала гроші та утекла у невідомому напрямку.”
– повідомляє Управління поліції охорони у Львівській області.

На місці події поліцейські затримали 63-річного мешканця одного з сіл району, котрий, погрожуючи зброєю, вимагав гроші у продавчині. Окрім того, правоохоронці вилучили у нього предмет, схожий на пістолет, який скерували на експертне дослідження.



Зловмисник затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере для нього запобіжний захід. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.187 (розбій) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.
Досудове розслідування триває.