У Сокалі від “свинячого грипу” померла жінка

У Львівській області захворюваність на грип та ГРВІ зростає, уже 500 шкіл, 160 дитячих дошкільних закладів та 6 позашкільних освітніх закладів закрито на карантин.
Минулого тижня до медиків за допомогою звернулось 16938 мешканців області, цей показник на 4278 вищий за попередній тиждень.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на сайт Zaxid Net.

Епідемічний поріг на грип та ГРВІ перевищено у 17 районах Львівської області, а саме: у Бродівському, Буському, Дрогобицькому, Золочівському, Камянка-Бузькому, Миколаївському, Перемишлянському, Пустомитівському, Радехівському, Сколівському, Стрийському, Самбірському, Яворівському районах та в містах Стрий, Самбір, Борислав та Трускавець.

“Карантин не відразу дає відчутні результати, він дасть про себе знати через тиждень-другий і то за умови, що учні, які зараз на карантині, не збираються групами десь і дворі і разом проводять час. Діти мусять і повинні гуляти на вулиці, але уникати скупчення людей, бо інакше можуть захворіти на грип і ГРВІ” – зазначає заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Олег Когут.

Фото ілюстративне

Окрім цього, в місті Сокаль зафіксували першу смерть від грипу. Померла 66-річна жінка, яка звернулась до лікарів лише на третій день захворювання. Також, вона влітку перенесла операцію на серці, тому її організм був ослаблений.

“У неї лабораторно підтвердити вірус грипу типу А (Н1), пандемічний, або як його ще назвивають «свинячий грип”.” – зазначає Олег Когут.


Грип доволі часто дає ускладнення, які проявляються у вигляді пневмоній, енцефалітів, тому лікарі радять при перших симптомах захворювання звертатися до лікарів, особливо тим людям, хто має супутні захворювання: цукровий діабет, ожиріння, захворювання серця, дихальних шляхів.