Через негоду на Львівщині знеструмлено понад 200 населених пунктів у 12 районах

Сьогодні, 10 лютого 2020 року, через сильні пориви вітру на Львівщині стались відключення в електромережах більшої половини районів області.

Про це повідомляє Твоя Львівщина, посилаючись на інформацію від Львівобленерго.

Станом на 10:00 год через негоду знеструмлено п’ять десятків ліній елетропередач, внаслідок чого повністю без світла залишились 118 населених пунктів та 25 частково у Дрогобицькому, Мостиському, Самбірському, Старосамбірському, Сколівському, Стрийському та Жидачівському районах.

Відновлювали електропостачання 54 аварійні бригади “Львівобленерго”. Загалом до робіт було залучено 177 працівників та задіяно 67 одиниць техніки.

Проте, як повідомили на гарячій лінії “Львівобленерго”, поки енергетики відновлюють електропостачання одних населених пунктів, негода призводить до нових відключень.

Таким чином станом на 14:00 год знеструмлені 50 ліній електропередачі 6-10 кВ повністю та 6 частково.

Як наслідок без світла 160 населених пунктів повністю та 57 частково у Дрогобицькому, Мостиському, Самбірському, Старосамбірському, Сколівському, Стрийському, Жидачівському, Перемишлянському, Пустомитівському, Жовківському, Сокальському та Кам’янка-Бузькому районах.

Тепер до відновлення електрозабезпечення вже залучені 58 аварійних бригад у складі 181 працівника та задіяно 70 одиниць техніки.

Енергетики також усувають пошкодження у низьковольтних електромережах безпосередньо у населених пунктах.

За інформацією синоптиків, стихія вируватиме на Львівщині протягом двох днів, місцями очікуються грози, а подекуди хуртовини.

Нагадуємо правила безпеки у випадку обриву проводів електропередач:

  • Не наближайтесь до місця обриву проводу лінії електропередачі на відстань менше 8 метрів — це смертельно небезпечно;   
  • Організуйте охорону місця обриву проводу, щоб туди ніхто не потрапив, до приїзду оперативно-виїзної бригади ПрАТ «Львівобленерго»;
  • Якщо з тих чи інших причин людина опинилась ближче, ніж на 8 метрів до обірваного проводу, необхідно відходити на безпечну відстань «гусячим кроком» — зведіть ступні ніг разом, не відривайте їх одна від одної і від землі та пересувайтеся дрібними ковзаючими кроками;
  • Терміново зателефонуйте на номер 0-800-30-15-68 і повідомте про ситуацію. Телефон працює цілодобово, дзвінки безкоштовні.

Також рятувальники радять у разі посилення вітру:

  • щільно закрити всі вікна в домівці;
  • прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;
  • на вулиці триматись подалі рекламних щитів, дерев, ліній електропередач;
  • не паркувати поруч з ними автотранспорт;
  • у разі поривів сильного вітру сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті.

При падінні дерев або гілок, травмуванні людей негайно телефонуйте на номера екстренних служб: 101 (служба порятунку), 102 (поліція) або 103 (якщо потрібна медична допомога).