У Сколівському районі для мешканців 6 сіл відкрили нову амбулаторію

10 лютого у селі Тухолька Сколівського району відкрили новозбудовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Вона розраховані на обслуговування близько 2,7 тисяч мешканців з 6 сіл.

Про це повідомляє Твоя Львівщина, посилаючись на офіційний сайт Львівської обласної державної адміністрації.

Будівництво амбулаторії в Тухольці площею 202,1 квадратних метрів обійшлося у 5,5 мільйонів гривень. Близько 600 тисяч – це співфінансування громади, а 4 мільйони 915 тисяч – субвенція з держбюджету в межах державної програми. Будівництво тривало 1 рік.

Новий заклад групової практики оснащений необхідним медичним обладнанням. Також для новозбудованої амбулаторії, як і всіх інших на Львівщині, закуплено службовий автомобіль Renault Duster.

Медзаклад повинен охопити 6 сіл району, зокрема: с. Тухолька, с. Сможе, с. Долинівка, с. Нагірне, с. Кальне та с. Хітар. Загалом у цих населених пунктах проживає близько 2,7 тисяч мешканців. Головною тут буде Галина Дем’янович – місцева сімейна лікарка, за освітою педіатр. Жінка має 22 роки стажу. 17 з них працює у Тухольці та довколишніх селах.

“Я як глянула на нове приміщення, нове обладнання – це так, ніби раз – і 100 років минуло!” – ділиться враженнями п. Галина Дем’янович.

“Сколівські села – відносно далекі і розкидані. Гірські райони взагалі потребують особливої уваги. Зокрема, якщо йдеться про доступ до медичних та освітніх послуг. Тому я особливо тішуся за вчасно і якісно виконані роботи”, – зазначає профільний заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Нагадаємо, що у межах програми “Доступна медицина” на Львівщині будують 43 сільські медамбулаторії, близько половини з яких вже почали працювати.