Вже 128 нетверезих водіїв спіймали на Львівщині за половину лютого

За Львівщині, станом на 16 лютого 2020 року, патрульні склали аж 128 протоколів за водіння автомобілем у нетверезому стані. За останні вихідні – 43 протоколи.

Про це повідомляє Твоя Львівщина, з посилання на інформацію від патрульної поліції Львівської області.

“Лютий лише пересік екватор, а львівські водії не перестають нас дивувати своєю безвідповідальністю. 128 протоколів склали патрульні поліцейські на водіїв, які під дією алкоголю чи наркотиків, сіли за кермо автомобіля” – повідомляють в прес-службі патрульної поліції Львівської області.

Це жахлива статистика. Лише за останні вихідні інспектори оформили 43 протоколи за ст.130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Такими вчинками водії наражають на небезпеку не лише себе, а й інших учасників дорожнього руху. Нетверезий водій – це загроза на дорозі! Це злочинець!

Нагадємо, ст. 130 КУпАП передбачає відповідальність у вигляді штрафу та позбавлення права керування транспортних засобів:

  • За перше порушення протягом року – штраф 10 200 гривень і 1 рік позбавлення права керування транспортним засобом;
  • За повторне порушення протягом року – штраф 20 400 гривень і 3 роки позбавлення права керування транспортним засобом;
  • Якщо двічі протягом року піддавався адміністративному стягненню – штраф 40 800 гривень і 10 років позбавлення права керування транспортним засобом.

Зазначимо, протягом 2019 року в Україні через нетверезих водіїв сталось 1216 ДТП з потерпілими!

Нагадаємо, вчора на Городоччині водій під наркотиками вчинив наїзд на трьох пішоходів.