У місті Сколе відкрили виставку “Фактор свободи”

Сьогодні, 14 січня, в історико-краєзнавчому музеї “Сколівщина” розпочала роботу банерна виставка “Фактор свободи”. Проходитиме виставка до кінця наступного тижня. Вхід вільний.

Про це повідомляє на своїй сторінці facebook Тетяна Зінкевич.

Основна тема виставки – ідея свободи, яка поєднує Мазепу, Петлюру, Бандеру, які все своє життя боролися за незалежність і право на самовизначення українського народу. Окремо у виставці представлена сучасна українська армія, яка зберігає традиції попередніх поколінь борців за свободу і незалежності України.


Виставка “Фактор свободи” підготовлена Українським інститутом національної пам’яті та Центром досліджень визвольного руху.

“Виставка здійснена у цікавій та прийнятній для сучасників формі- фейсбучному інтернет-варіанті. Автори виставки спробували уявити, який вигляд могли би мати профілі у соціальних мережах Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери, які місця показала би їхня гугл-мапа. Водночас виставка розповідає про непростий вибір, який стояв перед цими політиками, про позитивні і негативні наслідки їхніх ключових рішень.” – пише Тетяна Зінкевич

Шануймо своїх національних подвижників і героїв. Пізнаємо власну історію.

“Хто не знає своєї історії — той не має майбутнього”