У Миколаївській ТГ розпочали вакцинацію від Covid-19

В четвер , 18 березня Стрийська мобільна бригада у м. Миколаєві почала вакцинувати від Covid-19.Інформує офіційна сторінка Миколаївської міської територіальної громади.

Першочергово вакцинували медичних працівників, екстрену медичну допомогу, представників поліції та духовенства.

На запрошення членкині координаційної групи з приводу вакцинації від Covid-19 на Львівщині, координаторки Стрийської мобільної бригади Оксани Держило залишковою дозою вакцини прищепилися і двоє представників міської ради.

Станом на 13 год 18 березня провакциновано 71 особу.Загалом, з 7 березня, Стрийська мобільна бригада провакцинувала 590 осіб.

Інформаційна довідка:Вакцинують Covishield – країна виготовлення Індія. Розробник – британсько-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca у співпраці з Оксфордським університетом. Вакцина вводиться в м’яз руки.

Після 1-го етапу через 8 тижнів обов’язково відбувається ревакцинація. Протипоказання вакцинації:- люди до 18-ти років- гіперчутливість до одного з компонентів вакцини- гостре захворювання (температура тіла вище 38,5 С)- незначні інфекції- нерекомендована вакцинація вагітним жінкам Якщо на момент вакцинації людина хвора на Covid-19, то вакцинація відтерміновується на 3-6 місяців.

Після вакцинації зафіксовано незначні побічні ефекти: – незначне підвищення температури тіла- набряк та біль в місці ін’єкції