У Львові спіймали наркодиллера з Харкова

Харків’янина, підозрюваного у торгівлі наркотиками та психотропними речовинами, був викритий поліцією в Львові після проведення офіційного обшуку його автомобіля. Правоохоронці знайшли та вилучили близько 0,5 кг марихуани та 800 г психотропного засобу PVP. За оцінками «чорного» ринку, вартість вилучених наркотиків перевищує півмільйона гривень.

Поліцейські, які здійснювали патрулювання на вулиці Дальній у Львові, помітили підозрілу особу та побачили, як вона викинула пакунок за паркан. На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2. Зловмисника і пакунок, який він викинув, було встановлено й розшукано. У пакунку було 18 зіп-пакетів зеленого кольору, що мали зовнішній вигляд наркотичної речовини “марихуани”.

Під час проведення офіційного обшуку автомобіля “Мерседес”, яким користувався зловмисник, поліцейські виявили й вилучили зіп-пакети, пакунки та згортки з речовинами, що зовні були схожі на “марихуану”, а також згортки з кристалічною речовиною, що була схожа на психотропний засіб PVP. Наркотики були розташовані під капотом, у багажнику, моторному відсіку, за фарою, в салоні та під крилами автомобіля. Знайдені наркотичні та психотропні засоби були ретельно упаковані й мали позначки готовності до поширення. Загальна вага вилученої “марихуани” становила близько 0,5 кг, а “PVP” – близько 800 г. За оцінками “чорного” ринку, вартість цих наркотиків перевищує півмільйона гривень.

Крім того, поліцейські знайшли в автомобілі записи, електронні ваги, засоби для фасування, отримані виручені гроші від незаконної діяльності та інші матеріали, що слугували доказами. Вилучене було направлено на експертне дослідження.

Слідчі з територіального підрозділу поліції повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Максимальне покарання, передбачене цією статтею, – позбавлення волі строком до десяти років з конфіскацією майна. Також встановлено, що зловмисник пов’язаний з скоєнням подібних злочинів на території Рівненської області.

Досудове розслідування триває.