У Львові не зважаючи на карантин, відкрились спортклуби, фітнесцентри та басейни

У Львові почали працювати спортклуби, фітнес – центри і басейни, не зважаючи на те, що карантин у Львівській області триває, передає «Твоя Львівщина», посилаючись на видання: «Форпост».

Про відкриття даних закладів, власники заявили ще напередодні. У соцмережах з`явилися відповідні оголошення з запрошенням клієнтів.

Що цікаво, деякі клієнти хваляться світлинами з тренажерами у соцмережах, проте двері фітнес – центрів закриті. Відкрито говорити про те, що вони почали працювати, там не хочуть, але запевняють, що працюють з дотриманням всіх санітарних норм.

“Ми дотримуємося всіх рекомендацій, які прописані Кабміном, головним лікарем  – це температурний скринінг, це обробка рук, це обмеження людей, тобто люди приходять тільки по запису”, – розповідає директорка спортклубу Наталя Герцик. 

Поліцію, яка  слідкує за дотриманням карантину у цих закладах теж бачити не хочуть і  про відвідувачів ніхто не згадує.

В ОДОЗ стверджують, що дозволу на роботу спротзакладам та фітнесклубам ніхто не давав.

“Хочу нагадати, що Львівська область надалі залишається в переліку тих областей, показники яких не дозволяють пом’якшити карантин, тому жодних послаблень в нас не відбулося”, – стверджує керівник Львівського обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

“Людина, яка виділяє коронавірус, може абсолютно почуватися здоровою, якщо така людина буде знаходитися в гардеробі, в спортзалі видихати повітря без маски, то людина, яка може знаходитися на метр від неї, на жаль, може наразитися на небезпеку”, – каже інфекціоніст Львівської обласної інфекційної лікарні Наталія Тімко.

Фото ілюстративне