У Карпатах блискавка вбила 26-річного львів’янина(ФОТО)

Сходження на вершину двох туристів зі Львова закінчилося смертю одного з учасників.

Туриста зі Львова, якого розшукували в горах на Рожнятівщині, вбила блискавка: фото

У суботу, 13 червня, рятувальники знайшли тіло загиблого з явними ураженнями блискавки, на віддалі 10-15 м від вершини, інформує Твоя Україна.

На горі Грофа на Івано-Франківщині у суботу рятувальники знайшли тіло 26-річного львів’янина.  Напередодні його друг повідомив, що втратив з ним зв’язок. Тож хлопця шукали всю ніч, повідомляє ДСНС в Івано-Франківській області.

Двоє туристів зі Льва сходили на гору Грофа в селищі Осмолода Рожнятівського району. Раптом почалася гроза, хлопці втратили між собою зв’язок. Один із них прибув у заздалегідь домовлене місце зустрічі, а іншого не було. Тож перший звернувся по допомогу. На пошуки чоловіка вирушило 5 рятувальників.

У ДСНС не називають причини смерті чоловіка, однак місцевий гірський рятувальник Віктор Худяк повідомив, що чоловік помер від удару блискавки, пише zaxid.net.

«Сходження розпочали після 20:00 з будиночку між горою Грофа і Кінь Грофецький. Речі залишили в будинку. Перед цим пройшла потужна гроза. Вже в 20:30-21:00 видно було наближення наступної бурі. Хмари згущалися і було чутно грім, близько 21:30 гроза вже наблизилася до гори Грофа. Далі був дзвінок до рятувальників, приблизно в 23:00 і пояснення туриста, що товариш не повернувся, а його відкинуло блискавкою в сторону, після чого він зійшов до будинку. Сьогодні рятувальники знайшли тіло загиблого з явними ураженнями блискавки, на віддалі 10-15 м від вершини», – описав випадок в горах Віктор Худяк.

Світлина від Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.